Nejste přihlášen/a.
23.8. jsem si odlomil kousek kaktusu,asi mamilária,která je převyslá o síle malíčku.Rána zaschla,ale mají se vytvořit malé kořínky a potom zasadit do písku.Povede se to když už je září?Nebo jak uchovat řízek do jara?
Děkuji za odpovědi už jsou zasazené
jak jsem zjistil, kaktusy řízkovat a roubovat si může dovolit pouze kaktusářský velmistr. Normální amatér nemá šanci na úspěch.
Druhá věc. Tam kdesi u nich doma v Mexiku nemají kaktusy žádné vegetační období. Žádné jaro, žádné léto, žádný zimní spánek. To jen my středoevropani je musíme na zimu uspávat, aby se nenatáhly do délky.
Co s odlomeným kouskem. Můžete ho zasadit. Vezměte květináč, naplňte ho hlínou smíchanou s pískem či šotolinou ze stavebního odpadu, prstem či tužkou nadělejte důlky tak na centimetr, odlomené kousky do nich zastrčte, hlínu utěsněte, zalejte, kaktusy vystrčte na světlo a nechte je na pokoji. Oni si už poradí sami.
Zdravím. Vy asi myslíte nařízkovat (naporcovat) ten dlouhý kus. Já bych taky neřízkovala, ale po odlomení ty malé mělce zapíchla do květníčků do substrátu pro kaktusy, a ten dlouhý bych píchla do kelímku od jogurtu jen do poloviny naplněného substrátem tak, aby se vrchní třetina kaktusu opřela o okraj. Pak všechno dejte na (co nejvíc osvětlené) okno a nechte je tam při běžné péči a občasné zálivce (ne jako při přezimování v chladu) klidně až do jara. V klidu zakoření a nic se jim nestane. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.