Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hruškovec (Avokádo) – hnědnutí a usychání listů

Od: recitator33 odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

při pěstování hruškovce bojuji s hnednutím, usychání konců listů, nové (mladé) listy jsou rovněž hnědé. Celkově na mě hruškovec působí celkem povadle. Před čtvrt rokem jsem jej přesadil do většího květináče, protože ten původní byl prorostlý, dosypal jsem jej substrátem na levandule - lehčí substrát.

Máte někdo zkušenosti s těmito příznaky? Mockrát prosím o radu, jak rostlinu zase přimět k optimálnímu a zdravému růstu.

Děkuji za vaše tipy.

Hruškovec (Avokádo) – hnědnutí a usychání listů
Hruškovec (Avokádo) – hnědnutí a usychání listů #2
Hruškovec (Avokádo) – hnědnutí a usychání listů #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obávám se, že to má chudák rostlina spočítané. Je to nějaká hniloba nebo co, napadená je už celá rostlina. Několikrát se mi to stalo u pokojovek a bylo mi řečeno, že se to často dostane domů ze substrátu z obchodu. Zkuste rostlinu vyndat, pořádně opláchnout kořeny a znovu zasadit do nové hlíny a nového květináče. Někdy to pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]