Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šalvěj divotvorná - Hnijí a padají listy. Rostlina uvadá

Od: booster00 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám problém se svou rostlinou Šalvěj Divotvorná. Koupil jsem ji jako řízek a přesadil do velkého květináče. Dařilo se jí opravdu skvěle, velmi rychle rostla a tak samo jí rychle rostly listy a vznikaly nové. Párkrát jsem pohnojil hnojivem Kristalon - start, ovšem v doporučeném množství a pouze jednou měsíčně. Po nějaké době se rostlině přestalo dařit a opadaly téměř veškeré listy. Stále se snaží plodit listy nové, nicméně ty jdou brzy do černa a umírají. Horní konce rostliny jdou do černa taktéž. Vůbec nevím, co s ní může být, dokážete mi nějak poradit, co bych s rostlinou mohl dělat? Zalévám jednou týdně.
Předem mockrát děkuji!

Šalvěj divotvorná - Hnijí a padají listy. Rostlina uvadá
Šalvěj divotvorná - Hnijí a padají listy. Rostlina uvadá #2
Šalvěj divotvorná - Hnijí a padají listy. Rostlina uvadá #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne

Obávám se, že už to má rostlina spočítáno. Obecně venkovní rostliny pěstované v květináčích začínají k podzimu odcházet.

hodnocení

0x

Ne

Pokud vyrostla pouze ze řízku, tak ji už nezachráníte, protože jejím původním domovem jsou pralesy v mexických horách Mazateca, kde je po celý rok příjemná teplota a vysoká vlhkost. Pokud není otužena, v našich podmínkách rychle ztrácí vlhkost, listy černají a rostlina hyne. Sehnat otuženou rostlinu je velmi obtížné.

floro*
hodnocení

0x
Jestli není prelita, tak ji schází vzdušná vlhkost. Ta ji potřebuje. Někdy je dokonce přímo uvedeno, že bez vhodné vlhkosti listy opadavaji, černají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]