Nejste přihlášen/a.
Pokud chci nasadit na podzim česnek je nutné mít sadbový? nebo můžu použit český česnek s tržiště a jen ho namořit.Díky
Děkují všem za zkušenosti a rady.
Česnek jsem točil stále svůj. Sadbový jsem koupil jen když jsem chtěl vyzkoušet danou odrůdu. Na česnek z tržiště bych byl opatrný. Nikdy nevíte co to je, odkud to je a jaké choroby a škůdce si můžete zatáhnout na zahradu. Lépe se pozeptat po sousedech a známých, o kterých víte, že česnek dělají déle a používají vlastní sadbu.
Samozřejmě vám každý řekne, že je nutné mít pořádný sadbový česnek. Ovšem po letošku nevím, co si má m o tom myslet. Měli jsme dva různé sadbové česneky - patřičně drahé a k tomu ještě naše pěkné ze zahrady. No a letos máme malé a hnusné česneky všechny bez ohledu na sadbu. Prý záleží hodně na počasí a letos bylo na česnek na jaře moc zima a později vlhko.
Pokaždé sázím česnek normální, ne sadbový a to z toho, co jsem předtím vypěstovala. Sázím na podzim, co možná nejpozději.
Nikdy v ničem nemořím. Dcera kupuje sadbu kvalitní, moří ve skalici a pak v červnu sklízí tenké a mizerné výpěstky. Je pak ráda, když jí dám něco ze své sklizně.
Asi to bude podle přísloví: "Čím hloupější sedlák, tím lepší česnek." Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.