Nejste přihlášen/a.
Mám od jara africké kopřivy krásně rostly nyní už druhá "bere roha".zalévám mírně rosím,kořínky má .Poradí někdo kde může být chyba?Děkuji
Pěstuji je téměř každý rok v truhlíkách jako Maky, většinou z nich na podzim ostříhám oddenky a dávám do vody. Na jaře sázím nové. Mám ji venku na severovýchodní straně, často na ni i prší, zalévám 4 -5x týdně odstátou vodou. Když po prší hodně, nezalévám. Ale průběžně ji zaštipávám, aby se rozkošatila a byl z ní nádherný zaštipovaný keř. Je to stejné jako s rýmovníkem. Vody potřebuje dost. Vzdušnou vlhost zajistíte letněním venku. Petr
Každoročně jich mám několik na dvoře a pěstuji je jako letničky. Se zaléváním to moc nepřeháním, jsou na slunci i ve stínu a dělají mi radost. Žádný rok nezklamaly, tak nevím, zda jim může vadit přemokření. Na netu sice čtu hojně zalévat, ale ve vodě mi nestojí. Dávám je do zeminy pro pelargonie, ale když nemám, tak klidně do zeminy pro pokojové rostiny. Jedině že by nějaký škůdce? Vyndala bych ji, vyprala kořeny a dala novou zeminu. Jsou zde zdatní pěstitelé, snad někdo bude vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.