Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč uvadá africká kopřiva

Od: nekvindova odpovědí: 4 změna:

Mám od jara africké kopřivy krásně rostly nyní už druhá "bere roha".zalévám mírně rosím,kořínky má .Poradí někdo kde může být chyba?Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

2x

Pěstuji je téměř každý rok v truhlíkách jako Maky, většinou z nich na podzim ostříhám oddenky a dávám do vody. Na jaře sázím nové. Mám ji venku na severovýchodní straně, často na ni i prší, zalévám 4 -5x týdně odstátou vodou. Když po prší hodně, nezalévám. Ale průběžně ji zaštipávám, aby se rozkošatila a byl z ní nádherný zaštipovaný keř. Je to stejné jako s rýmovníkem. Vody potřebuje dost. Vzdušnou vlhost zajistíte letněním venku. Petr

hodnocení

1x

Každoročně jich mám několik na dvoře a pěstuji je jako letničky. Se zaléváním to moc nepřeháním, jsou na slunci i ve stínu a dělají mi radost. Žádný rok nezklamaly, tak nevím, zda jim může vadit přemokření. Na netu sice čtu hojně zalévat, ale ve vodě mi nestojí. Dávám je do zeminy pro pelargonie, ale když nemám, tak klidně do zeminy pro pokojové rostiny. Jedině že by nějaký škůdce? Vyndala bych ji, vyprala kořeny a dala novou zeminu. Jsou zde zdatní pěstitelé, snad někdo bude vědět.:)

hodnocení

0x
Jednou mi kopřiva zahynula hned po koupi, ale to jsem měla pocit, že jde možná o náchylnější druh, měla ty více vlnité vykousané okraje. Mohlo se ale stát, že byla pěstovaná ve skleníku a na jiné podmínky si nedokázala zvyknout. Dnes mám tu s trochu méně vykousanými okraji a ta je nenáročná. Coleus wildfire flicker (je na netu, nabízelo zahradnictví Flos) - ta mi jde i snadno množit. Naopak ta v obchodech běžná ale barevně stříkaná mi zahynula vždycky rychleji než jiné a rozmnožit jsem ji nikdy nestihla.
Pokud jsem rostlinu, kopřivu nechala zestárnout, už neměla sílu a rozmnožit už nešlo nikdy žádnou.
Z několika rostlin letněných venku mi při zvykání na bytové podmínky také nepřežily všechny. To zvládají asi také lépe jen mladé rostliny.
Hlavně jde o jednoletku, tak bez udržení množením je asi čas, aby na podzim přirozeně zahynula, když zestárne.

hodnocení

0x

Mívám kopřivy téměř každý rok na plechu severního okna. Letos se nedaří. Nerostou. Stále vypadají jako čarověníky, malé, přisedlé, nenormální. Sezona pomalu končí, uvidíme, co bude příští rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]