Nejste přihlášen/a.
Že je to heřmánek snad poznáte podle vůně. A od podobných rozeznáte, že po rozkrojení je to žluté lůžko duté. Natrhejte si květy s krátkou stopkou asi 1 cm a usušte na čajíčky. Doneste ho načechraný, aby se nezapařil a hned ho dejte sušit v jedné vrstvě do stínu. Neobracet, snadno se rozpadá. Schne asi dva týdny. Pak do sklenice pod těsné víčko a do tmavé skříňky nebo spíže. Obsahuje protizánětlivé a protikřečové silice, prospěšné slizové látky, hořčiny... Dává se do čajíčků dětičkám, na uklidnění trávicích potíží, na kloktání, na rány.. Vzácně ho některé osoby nesnášejí a při oplachování heřmánkem se jim objeví vyrážka.
Podle mě je to heřmánek. Poznáte to snadno po rozříznutí toho žlutého lůžka. Heřmánek ho má duté, rmen plné a placatější. Taky zkuste ochutnat (nemusíte se bát, ani heřmánek, ani rmen nejní jedovatý). Heřmánek má příjemnou heřmánkovou chuť, rmen je hořký. Rmen se vyskytuje mnohem častěji a zamědělci z něj rozhodně radost nemají. Obě tyto byliny jsou v podstatě plevel, heřmánek je vyhledávaná léčivka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.