Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelené hnojení, měsíček lékařský

Od: naula® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den ráda bych věděla jestli se může použít jako zelené hnojení nat měsíčku lékařského .Mám ho v jednom místě hodně

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžete. Měsíček se dokonce na zelené hnojení seje.

Ano, máte pravdu, vynikající rostlinou pro zelené hnojení je i měsíček lékařský, který dokonce pomáhá půdu zbavit nežádoucích háďátek.

hodnocení

1x

Jako zelené hnojení můžete použít téměř vše zelené, hlavně tam nesmějí být semena, aby později nevyklíčila a nezaplevelila pozemek.

jabraka*
hodnocení

1x

Aby mělo takové hnojení význam,musí použitá rostlina obsahovat dostatek bioprvků.Tedy dusík,fosfor a draslík.Nejvýhodnější jsou luštěniny,nebo bobovité,a podobné.Tedy vojtěška,jetel a vikev.Nebo rostliny velkoobjemové,tedy rychle narostlé zelené hmoty.

JABRAKA

Luštěniny=bobovitá=vikvovité, žádné nebo. Obohacují navíc o dusík, které vážou bakterie z atmosfery žijící na kořenech. Požadavkem na zelené hnojení je dostat do půdy organickou hmotu.

senior
hodnocení

0x

Ale ne ty tvrdé klacky. Já už mám semena, tak u mě by to nešlo. Tak záleží, v jakém stavu je měsíček u Vás.

Minulý rok jsem nastlala na záhony /ani nebyly zryté/ vrstvu 30 cm spadaného listí z třešně /je obrovská/, na to jsem položila kartony a zatížila.

Na jaře většina listí už zetlela a zaryla jsem. Doporučuji, kdo má tu možnost.

Měsíček se průběžně semení a vyrůstají mladé rostliny. Nám z takových pozdních samovýsevů kolikrát kvete i na Vánoce.

hodnocení

0x
Myslím si, že na zelené hnojení je ho docela škoda. Pokud měsíček seříznete, rostlina znovu obrazí a vykvete. Při vnitřním užívání můžeme měsíček lékařský doporučit na problémy se žlučníkem, s játry a s trávící soustavou.V této oblasti působí na různá onemocnění jater i na infekční žloutenku apití měsíčkového čaje čistí krev. V oblasti trávení je účinný proti průjmům, zánětům tlustého střeva nebo vnitřním parazitům. Doporučit ho můžeme také na záněty trávícího ústrojí a vředy. Celkově harmonizuje trávení. mojemedicina.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]