Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat sázet mahon

Od: lia* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,kdy sázet MAHON ted před zimou nebo na jaře?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hablina*
hodnocení

2x

Sázejte na jaře a s pěstováním si nedělejte starosti, daří se mu všude, roste dobře i ve stínu, nevyžaduje žádnou péči, spíš je problém se ho po letech zbavit, má velmi odolné nevykopatelné kořeny.

paja*
hodnocení

0x

Myslíte asi Mahonii? Teď už je pozdě na to sázet cokoliv, už by Vám jen zmrzla,počkala bych na jaro než začne kvést , s tím , že už Vám asi nevykvete , ale měla by se spolehlivěji ujmout.

lia*
hodnocení

Děkuji za odpověd,je to ta rostlina ,co se dává na Dušičky do košů a věnců?to je prosím další dotaz .Děkuji..A mám ještě jeden dotaz,Na jaře jsem si koupila do truhlíků,SURFINIE a chtěla bych vědět,jestli vydrží do jara ,úplně jsem ji ostříhala,a ona už pěkně obrazila,jak moc zalejvat ,mám ji na okně na západní straně.

paja*

To asi myslíte spíš Ilex

botany.cz/...

tam platí stejná pravidla pro pěstování, teď v zimě určitě ven do země nesázet.

Surfinie jsem na podzim vždycky vyhodila takže přímou zkušennost nemám, ale teoreticky to možné je ,jen u nás se pěstují jako letničky,pokud Vám obrazily tak o ně pečujte jako doposud, když Vám rostou tak se jim to asi líbí a jestli vydrží do jara o tom rozhodne příroda. Tak hodně štěstí.

hodnocení

0x

Doplním ostatní o informaci, že tato rostlina je celá jedovatá!

jabraka*

Strýcu,nestraš.Mahonie cesmínolistá je sice na kořenech a dřevě mírně jedovatá,ale plody jsou skutečně jedlé,dokonce se z nich připravují vynikající džemy.My dělali vloni kompot ve směsi s jeřabinami.Před takovými 40 lety ale panovalo mezi lidmi přesvědčení,že je jedovatá.

Jinak je velmi odolná rostlina,v podstatě,kam ji píchneš tam se jí daří.Také ji mám rád,že je i v zimě velice dekorativní

JABRAKA

Kam se na vás všichni hrabou... Je patrné, že se živíte jinými džemy. *smich*

dreviny-okrasne.cz/...

jabraka*

Strýcu,Pěstujeme je(dcera) na profi využití.Ale ono i v rostlinné říši se dějí změny.Vezmi třebas houby.

Takže se koukni sem: www.ekozahrady.co/...JABR

doplněno 10.12.08 15:02:

Budeme to muset vyzkoušet osobně.I když já už jsem je jedl.

JB

lia*
hodnocení

Děkuji za hezkou odpověd,přečetla jsem si www ekozahrady,moc se mi líbila odpověd,víc lidí víc ví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]