Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bojujete s krtkem?

Od: rotorod® odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, jak prosím bojujete s krtkem na zahradě? Já zkoušel par týdnu přímo do díry dávat vlasy (divočákům to smrdí), pak nějaký čas tvarůžky taky do díry,... No krtek pořád reje dál, pořád ve stejných dírach nebo pár cm vedle. Plašičům moc nevěřím (koupil jsem jednou plašič na kočky, a ono vůbec nic, naopak si ještě přímo pod plašičem lehají). Nebo na krtky solární plašiče jsou účinné? Nebo máte nějaký zaručený návod? Takové ty pasti, co se zakopávají do země to nechci. Vyplavení...nevím nevím, za poslední týdny vody spadlo dost a nic. Nějak ho vykouřit? To bych musel vědět kde zrovna je :).
Díky za vaše tipy a návody

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

6x

S krtkem žiji v symbioze, horší je mít na zahradě hryzce...ten opravdu škodí - narozdíl od krtka. A krtek je užitečný!

nov

Ze zvědavosti jsem si našla složení Bros Karbid hubeni-skudcu.cz/... No, pěknej sajrajt si dáváte do zahrádky. :(

Karbid se vodou rozloží na acetylem (ten by měl krtka vypudit) který je neškodný, má jen dusivé účinky, a hydroxid vápenatý, který je v podstatě hnojivem. Žádný sajrajt tam nevidím. Otazkou je účinnost.

krtek6
hodnocení

4x

se mnou si není radno zahrávat*haha**cert*

ladis*
hodnocení

1x

Petlahve nastrihnes a na tyči, přenáší to vibrace z vetru, a je to zadarmo

https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-vyrobit-vetrnik-z-pet-lahve-a-vyhnat-ze-zahrady-krtka

doplněno 30.08.20 15:53:

Doplňuji odkaz na video, jak nastřihnout a jak to funguje

hoďte mi tam aspoň bod

doplněno 30.08.20 16:00:

-------

A tohle uz je mechanicka zabijeci past:

hodnocení

1x

Nedávno jsem to řešil a zkoušel různý doporučený a drahý blbosti.Krtek řádil dál..

Pak mi napadlo že je strašně aromatická čpavková voda.Čichnete si k ní z metru a máte toho plný kecky..

Tak jsem lehce napustil hadřik dal na otvor a zaklopil sklenicí aby to nevyprchalo.A od té doby NIC ani hromádečka.

hodnocení

To koupim v drogerce?
26.08.20 13:53

Ano

hodnocení

1x
Chemické odpuzovače – naftalín a benzínMezi vůbec nejúčinnější chemické odpuzovače krtků patří naftalín a benzín. Dříve byl používán také proti molům. Není to zrovna ekologický způsob, jak se zbavit krtka, ale pokud ho dostanete do jeho chodeb, bude to pro něj natolik nesnesitelné, že se raději přestěhuje.
jabraka*

Krtek je živočich s vynikajícím čichem.Z mé zkušenosti lze tuto vlastnost využít k jeho vypuzení.Nesouhlasím s jeho hubením,protože z druhé strany je velmi užitečný.Krtek na zahradě používá svoje chodby dvojím způsobem.V poměrně velkých hloubkách má spojovací chodby a několik obytných hnízd.tam má samici s mladými a zásoby.Napovrch si udržuje větrací výstupy,hromádky.Pokud se chci krtka zbavit,stačí mu do tech větracích otvorů vložit hodně páchnoucí ucpávky.Hodí se látky,používané k odpuzování zvěře - chemické ohradníky.Místo benzínu se najdou podobné látky,ja benztriazol isobutylalkohol ,cyklohexanon,a podobné páchnoucí látky.Aplikují se do chumáčů vaty,hadrů a pod.Nacpou se do rozhrábnutých hromádek do stoupací nory.Krtek pak pozemek opustí.Ovšem po čase se může zase vrátit,ale to už je po sklizni.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

0x

pár konví plných vody rovnou do díry a je po krtkovi.

senior
hodnocení

0x

Nijak. 20 let jsem ho tady na vždycky měla. A protože mám spíše pracovní zahradu a ne okrasnou, tak mi to nevadilo. Krtince jsem jenom rozhrábla, kamínky vybrala, zarovnala a udusala. To byla věc, která mě vůbec neiiritovala. Na léto se vždycky odstěhoval. Na jaře se opět objevil. Letos jak když utne. Ani jeden krtinec. Zemřel stářím? Anebo ho možná vystrašila kočka.

kate*
hodnocení

0x
Soused dal do země jen v igelitové tašce tranzistorak na baterky,naladil nějakou stanicí kde hodně hrají a málo mluvi,zahrnul hlinou a má klid..čas od času vymění baterky... my na chalupě zahrabali kousky pevného podpalovace,nebo malé kostky vhodili přímo do díry v krtinci a taky klid...

hodnocení

Díky za rady něco z toho vyzkoušim, když teda ani olomoucký tvarůžek nesmrdí...

hodnocení

0x

Já jsem dala doprostřed zahrady tranzistorové rádio na plné pecky. Aby to nebylo jako u kolotočů, přikryla jsem ho kbelíkem a dekou. Krtek se vystěhoval. Za léto jsem to musela opakovat 3x. Vždy s úspěchem.

hodnocení

0x

Použila jsem Bros Karbid (Karbidex) a měla jsem úspěch.

Zahradu mám cca 2000 m2, tak to pár dní trvalo, pokoušeli se přesunovat. Jak se objevila hromádka, opatrně jsem odhrnula hlínu, vložila tam tento "kámen" a zakryla (aby si krtek užil smrad). Ale je tam návod, podle něj jsem postupovala. Fakt to funguje!

hodnocení

koupil jsem karbid a budu čekat na nový krtinec, tak snad se osvědčí

Určitě ano, ale je potřeba vytrvat a hlídat hromádky. Do každé hned ten kámen. Moji krtkové (muselo jich být víc) žili všude - na záhonku mezi jahodami a zeleninou, pod ořešákem, v trávě, kde se chodilo i kde se nechodilo, ve výběhu u slepic, prostě všude. A jak jsem byla hodně vzteklá, tak jsem byla díky tomu i důsledná. Už 2. rokem mám klid. A zásobu karbidu taky. Pro jistotu.

(ani pes krtkovi nevadil, ani jeho srst, co jsem vyčesala a nacpala do nor, ani vykvašené kuřiny)

hodnocení

tak už pár dnů denně do nových a nových krtinců vkládám karbid, a těch krtinců je každý den víc a víc. Jakoby nevěděl asi co má dělat z toho smradu a reje směrem nahoru ještě více...achjo to jsem si dal .. *zed*

To souhlasí *smich*. Musíte vydržet, je vidět, že to funguje. Neví už kudy kam, však on se vystěhuje, nebojte se.

hodnocení

0x

Fakt, vyzkoušejte to rádio. Funguje to! Cesta nejmenšího odporu. :-D

hodnocení

nemám žádné rádio na baterky, které bych zakopal do země, a to bych musel kopat díru na rádío?

hodnocení

0x

Koupil jsem ve slevě past na krtky a funguje úžasně! Nejdéle to trvalo týden, nejkratší dobu asi 2 dny než se chytil. Je důležité:

1) nedotýkat se části pasti, která bude pod zemí!
2) najít chodbičku, kterou "pravidelně" využívá
3) po vložení pasti celé místo přikrýt kbelíkem, aby tam nebyl průvan. Past je možno lehce zasypat.
4) kontrolovat max 1x denně

Jinak jsem zkoušel vodu (hodně vody), petardy apd všechno k ničemu. *smich2*

Jak bojujete s krtkem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]