Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní šedý slizký kámen v řece

Od: martin100 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám jednu otázku . Žiji ve Velké nad Veličkou a jako malý jsem se vždy s přáteli hrál v naší místní řece Veličce . Vždy jsme tam našli zvláštní "kámen" , který byl šedý, na povrchu slizký a když jste ho dali pod vodu a třeli ho v ruce (asi jako kostku mýdla) , tak pěnil a voda v rukou vám šedla . My jsme tomu říkali "kačení mýdlo" . Fotku bohužel nemám, ale zítra ji mohu pořídit . Nevíte, jak se to může spisovně jmenovat a co to asi tak může být? Omlouvám se, jestli jsem to vložil do špatné rubriky, ale nenapadla mě žadná, která by na tohle šla použít . Děkuji a přeji krásný den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Já to vidím na nějakou horninu z jemných sedimentů. Jílovec?

V té vodě bude trochu jako keramická hlína. Ta je taky uskladněná tvrdá, jak šutr a po máčení bývá taková slizká.

72mona
To bude ono. Dívala jsem se na horniny, které se tam vyskytují a jsou to jílovce a slínovce. M.
martin100
hodnocení

Dobrý den, určitě máte pravdu . Barvou to opravdu odpovídá jílu . Posílám pár fotek .Přeji krásný den :)

Zvláštní šedý slizký kámen v řece
Zvláštní šedý slizký kámen v řece #2
Zvláštní šedý slizký kámen v řece #3

pavelb
hodnocení

2x

Neberte to jako vtip. Dost mi to připomíná cement, který někomu ztvrdl v pytli a voda ho pak trošku omlela. Lidi vyhodí kde co a toho cementu není úplně jednoduché se legálně zbavit. MŮŽETE TUTO MOŽNOST VYLOUČIT?

Pavel B..

hodnocení

0x

Nebyly ty kameny spíš porostlé řasami? *nevi*

martin100
hodnocení

Zdravím, děkuji za odpověď, žádný kámen na sobě nikdy řasy neměl :) . Byly to krásné, šedé, kamínky, které pěnily skoro jako mýdlo a když jste je vytáhla z vody a dala na slunce, tak praskly :) . Zítra přiložím pár fotografií, aby se to lépe určovalo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]