Nejste přihlášen/a.
Zdravím ![:) :)]()
letos jsem poprvé zasadila na záhonek vlastní rajčata a jsem z nich dost narozpacích. Rodiče pěstovali celé mé dětství, ale na nic takového si popravdě nevzpomínám... Mám hromadu rajčat, které jsou sice měkké, dole červené, ale nahoře zůstaly žluté, v tom místě jsou takové tuhé a zvláštní... myslíte, že to mám ještě nechat a dojde to? Nebo žluté vykrojit a sníst?
Zbytek rajčat vypadá ještě hůř, na plodech jsou takové zvláštní bílé měkké fleky. Je to pohnité? Plíseň? (Druhá fotka)
Děkuji za odpověď.![:) :)]()
letos jsem poprvé zasadila na záhonek vlastní rajčata a jsem z nich dost narozpacích. Rodiče pěstovali celé mé dětství, ale na nic takového si popravdě nevzpomínám... Mám hromadu rajčat, které jsou sice měkké, dole červené, ale nahoře zůstaly žluté, v tom místě jsou takové tuhé a zvláštní... myslíte, že to mám ještě nechat a dojde to? Nebo žluté vykrojit a sníst?
Zbytek rajčat vypadá ještě hůř, na plodech jsou takové zvláštní bílé měkké fleky. Je to pohnité? Plíseň? (Druhá fotka)
Děkuji za odpověď.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Nedojdou. Je to i odrůdová záležitost. Měkké fleky jste si způsobila sama. Nejsou listy, není stín a spálilo vám to slunce. Plíseň nevidím.
doplněno 24.08.20 21:22:
Jíst se to dá, dobré to nebude.
babun
Nojo, kdybych nechala listy, tak mám po rajčatech úplně, i přes stříkání chytaly plíseň. Každopádně děkuji za odpověď... jíst se to dá? I spálené? :D
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]