Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aky je nazov tejto rastliny?

Od: seanx® odpovědí: 5 změna:

Aky je, prosim, nazov tejto rastliny?

Dakujem.

Aky je nazov tejto rastliny?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
obi.cz/...
Já vidím tuhle rostlinu. Nejvíc druhů sedum makinoi letos nabízel eshop Lukonbulbs. Ale ty bezproblémů přežívají venku v naší zimě. Že je vhodná i do bytu jsem nevěděla. Na netu jsem zadala Sedum makinoi a tam se objevil i uvedený odkaz.
lukon-bulbs.eu/...
Takhle vypadala žlutolistá varianta.
Snad je to tahle rostlina typově.
hodnocení

dakujem, ani je to ten na obr. OBI

Měla by to být ona, má trochu jinak posazené listy, než jiné druhy sedum. Když má prostor úplně se připlácne k zemi, je nádherná, s tmavě zelenými lesklými listy.
Nejvíce podobná pro porovnání, je sedum spurium. U ní krásně vidíte o jakém jiném prosazení listů píšu, sedum spurium se na zem tak nepokládá, je tedy trochu vyšší.
Takže rostlina má opravdu nejvíc znaků sedum makinoi.
Chladné přezimování by asi bylo nejlepší.

hodnocení

0x

Bude to nejspíš nějaké sedum. Česky rozchodník.

petr2000*
hodnocení

0x

Je to nějaký rozchodník - sedum. Jsou to vděčné rostliny na pěstování. Když chcete množit, stačí odlomit kousek a zapíchnout do hlíny. Zakoření. Je to venkovní rostlina. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]