Nejste přihlášen/a.
Potřebuji koupit novou strunovou hlavu ke křovinořezu. Zvažují např. tuto a zajímá mne kolik mm závit u této hlavy je. Mají tam uvedené "Průměr závitu v bubnu: 9 mm a Průměr závitu ve struně: 10 mm". Bohužel nevím co je závit v bubnu a co ve struně. Takto je ten závit u této hlavy označený i v jiných obchodech. Má tato strunová hlava závit 9 nebo 10 mm?
Tedy, vybral jste si opravdu produkt od odborníků. Za vše mluví řádek: Výška hlavy: 400-700 l / min. Jaký závit má uvedená hlava nevím a zjistit to pravděpodobně znamená koupit a vyzkoušet. Co na to tak jít opačně? Zjistit, jaký závit je v křoviňáku a podle toho shánět hlavu? Osobně se domnívám, že chytráci, co dávali do kupy ten popis u zboží, byli minimálně dva. První vzal posuvku a změřil závit na šroubu, změřil 10 mm. Pak vzal posuvku znova do ruky a změřil vnitřní průměr závitu v díře , vyšlo mu cca 9 mm. Tohle zapsal. No a pak přišel druhý raketový inženýr a prohnal to translátorem. Od té doby to stádo pitomců kopíruje Ctrl+C -> Ctrl+V. Osobně doporučuju si přečíst ještě recenze na Vámi uvedenou hlavu a sáhnout hlouběji do peněženky. Do diskuse o stoupání závitu nemá cenu se pouštět, na 95% je to M10x1,25L, otázkou zůstává, zda hlava má vnější či vnitřní závit.
Ano mají ty údaje k té hlavě dost podivně a asi i nesmyslně uvedené. Hlavně ta "Výška hlavy: 400-700 l / min" to vůbec nechápu co je tím myslené. Že by opravdu kopie odněkud přes Ctrl+C -> Ctrl+V bez jakéhokoliv přemýšlení nad tím. Není to ale jediný obchod který to takto stejně u této stejné hlavy uvádí např. zde, zde nebo zde a některé další. Ono v současné době se už asi těžko dá najít nějaký obchod kde by prodavači a jeho provozovatele byli zároveň i odborníci na zboží které prodávají. Sáhnout hloubějí do peněženky samozřejmě je možné, ale myslíš, že ta úplně stejná hlava koupená někde jinde za cenu např. o 50 - 100% vyšší bude určitě lepší a kvalitnější než ta z obchodu emerx? Až tak naivní nejsem a nechápu ty lidí co si to tak myslí. Nepatřím k těm co jich cena nezajímá a je jim jedno za kolik co koupi. Většinou pokud je možné něco někam koupit levněji tak kupuji tam kde je to levnější. Podobné strunové hlavy jsem už kupoval i v minulosti a byl jsem s ními spokojený, ale vše jednou doslouží a je třeba to vyměnit za nové. Také si myslím, že ta hlava bude mít závit asi M10 x 1,25 ale nevím co myslíš tím vnějším či vnitřním závitem.
Tak vnitřní závit je v matici, vnější na šroubu asi, ne?
Jinak dneska může prodávat kdokoli cokoli výše popsaným systémem ctrlc+v, to je tragické. Přijdeš do obchodu, chceš radu, myslím fundovanou radu, a dostaneš jen obecný popis a mnohdy ještě blbě. Zdechnout hlady by měli. Zlatý komunisti. Tam jsi nemohl dělat v obchodě bez specializace, pokud jsi aspoň tři roky na to neštudoval. No ale zase se prodávaly dvě televize a jeden fén, že
ernie: Mne se nejedná o závit vnitřní a vnější, ale o to, že v obchodech to mají označené jako závit v bubnu a ve struně a to mi už až tak zřejmé není co je co, protože s takovým označením závitů jsem se ještě nesetkal. Zkusil jsem ty závity na tom mým křovinořezu změřit a ten vevnitř matky která je zasunutá do strunové hlavy má průměr 9 mm a ten na šroubu na který se našroubovává strunová hlava je o průměru 10 mm. Z toho vyplývá, že ta hlava by snad na můj křovinořez mohla vyhovovat a jit našroubovat.
Ohledně toho prodeje v obchodech máš samozřejmě pravdu, ale komunisty bych rozhodně za zlaté neoznačoval a to i přes to, že některé věci v časech jejích řádění byly trochu lepší. Ani nevím jestli v současnosti ještě existuje nějaký učební obor prodavač. Současné prodavače zajímá pouze aby co nejvíce zblbli zákazniky aby nakoupili v jejích obchodě, ale když se zákazník na něco ohledně prodávaného zboží zeptá tak je to problém a často odpoví i nějakou nesmyslnou blbost pouze aby zákazníka něčím zbyli. Mám s tím nemalé zkušenosti když jsem loni vybíral a kupoval novou televizi. Co si člověk nezjisti sám např. v internetu to se v obchodě jen tak nedozví.
Jak píše @amper, závit se měří na šroubu, takže M10. V matici musí být to měření logicky menší, aby šly závity do sebe našroubovat. Termín "závit ve struně" je nesmysl nějakého nýmanda, který právě nemá o strojních zařízeních potuchy. Měl na mysli tu matku v hlavě, ale ta je taky M10
Asi nejlíp by bylo vytáhnout hlavu a jít ji koupit , jak vidno je to pár desetikorun, víc stojí poštovné...
Jen je trošku problém najít ochotného prodejce, který bude ochotný porušit u nového zboží obal a nechat vyskoušet.
Já v obchodě narazil.
Předpokládám, že prodejce tomu rozumí a bude vědět, když uvidí hlavu a bude znát značku křovinořezu...
Ta strunová hlava téměř určitě bude tak jako téměř vše Made in China, ale od českého prodejce. Příliš bych ale nepředpokládal, že ani český prodejce by mi byl o této hlavě schopen dát nějaké věrohodné bližší informace i když nějaké výjimky se občas můžou najít. Kdybych tu strunovou hlavu nepotřeboval už nyní tak bych si ji koupil o něco levněji od čínského prodejce přímo v Číně ale to bych na ní musel čekat 2 - 3 měsíce a to ji pak letos už až tolik nebudu poptřebovat.
Tak včera večer jsem tu strunovou hlavu objednal v obchodě emerx. Protože prozatím z tohoto obchodu jsem neměl žádnou informaci kdy bude objednané zboží připravené k vyzvednuti tak jsem jim ohledně toho napsal e-mail. Docela rychle do několika málo minut mi telefonovala pani, že toto zboží nemají na skladě a musí ho objednat z externího skladu a že zítra nebo ve středu by ho už snad měli mít k dispozici a budou mne informovat. Kdybych se na to nezeptal a zajel si pro to už dnes tak bych si udělal zbytečnou cestu. Obchod nabízí zboží které nemá na skladě a musí ho teprve odněkud objednávat. Asi takových obchodů bude více, ale připadá mi to jako amatérizmus. Potřeboval bych tu hlavu nejlépe už dnes, ale bohužel budu muset si na ní počkat a tráva také bude muset počkat.
Nájdite si v okolí špeciálku, kde predávaju a servisujú záhradnú a drevorubačskú techniku Stihl / Husquarna / Stiga / Honda... Trochu si priplatíte za kvalitnú hlavu, ale potom aspoň nebudete nadávať, že sa tam nedá dostať nová struna, že sa furt zasekáva, atď.
miso: Já nenadávam, že se tam nedá dostat struna nebo že se zasekává. Proč bych měl kupovat strunovou hlavu za několik 100 Kč nebo i přes 1000 Kč známých značek a připlácet si především za tu značku když ta kterou jsem si vybral za 99 Kč mi poslouží stejně dobře? S těmito hlavami mám dobré zkušenosti a není to první taková nebo podobná nová hlava kterou jsem na křovinořezy kupoval. Tak jak jsem už tu psal vše jednou doslouží a je třeba to vyměnit za nové. Nejsem až tak naivní abych utrácel zbytečně peníze za něco většinou předraženého když i levné věci mi můžou sloužit stejně dobře jako ty drahé.
Dnes hlava osobně na adrese obchodu vyzvednutá. Hned jsem ji našrouboval na křovinořez a vyzkoušel při práci. Je to sice obyčejná hlava, ale za tu cenu dobrá a stejně dobře bude sloužit jako jiné dražší. Ta hlava je asi z Polska, protože na obalu je pouze polský popis, ale to mi je jedno. Hlavně, že plni dobře svůj účel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.