Jestli je prioritou likvidace plevele a ne trávníku, tak ne. Vertikutací jste poškodil plevele (menší nebo žádná listová plocha) a poškodil trávu. Počkal bych tak dva týdny.
doplněno 17.08.20 14:11:
Pravděpodobnost poškození trávy je poměrně velká.
jenda123123
No prioritou je aby byl hezky trávník, a protože teď na zahradě týden nikdo nebude, tak mne zajímá spíše jestli mi to nespalí trávu. I přes nižší účinnost z důvodu malých plevelů bych prace rád bofix aplikoval
Nebyl to dobrý nápad posekat si plevel a potom ho chtít likvidovat bofixem (dvouděložné rostl.). To co máte na obrázku to vezme, ale ty co jste usekl při kořenu znovu časem většina obrazí. Seká se nejdříve dva dny po postřku. Já sekám za týden po postřiku a je zlikvidovaný. Ovšem ten co tam naletěl semínky vesele vyrazí do podzima a na jaře.
jenda123123
Ano ano, já si jsem vědom rizika že zo nezpůsobí, ale jen mě zajímá jestli mi tráva nezežloutne
jofa*
Nechte to všechno týden -10 dní obrazit a hlavně po dešti, ať to má nějaký čas se vzpamatovat i když teď už to tak nenarůstá. Nechal bych to až na jaro, kdy vyrazí nový a který teď postřik nezlikviduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.