Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otravné mušky

Od: pestrenka odpovědí: 8 změna:
Zdravím, mám problém, že se mi v pokojových rostlinách usadili poletující mušky, jsou velmi otravné!
Nevim, co dělat. Mám je vsechny přesadit, jelikož se udržují v hlíně? Ale mám hodně kytek, tak nevím, jestli to je nejlepší nápad.
Koupila jsem si nějaké ty žluté lepivé obdélníky, co se zapichují a ty mušky se pak přilepí. Jsou úplně plně a mušky stejně jsou. Mám si pořídit do každé rostliny jednu?
Teď jsem zkoušela si zakorenit semínko avokáda, dává se ze dvou třetin do vody. Poté, co mi zakořenili a začal rašit stonek, ve vodě se utopilo asi 20 mušek, asi je avokáda přitahují
Máte nějaké zkušenosti a rady prosím? Už mě to fakt otravujea bojím se, aby se rostlinám nic nestalo
Děkuji dopředu za každou radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tak to Vám nezávidím. Bojoval jsem s nimi velmi dlouho, s různým výsledkem, zkoušel dokonce koupit, myslím že se to jmenuje hlístice, které by měli smutnice zlikvidovat a nic . Pak jsem si tady na poradně přečetl radu, že stačí použít hnojivo, které působí i proti smutnicím. Nevěřil jsem tomu teda moc, ale vyzkoušel jsem to. A světe div se - smutnice to vzdaly! *tanec*

Takže doporučuji. Je to toto hnojivo substraty-hnojiva.heureka/...

Děkuji za radu, tohle jsem nevěděla. Až se ty černé potvory objeví, koupím a aplikuji. *palec*

Není zač, budu rád, když někomu pomůže. Já už ty potvory nesnášel, vyzkoušel snad všechny rady i ty, co jsou zde, stříkal to Biolitem... prostě nic nezabíralo, za chvíli byly zpátky. Teď už rok pokoj, díky bohu

joudic*
hodnocení

4x
ja bych to pravidelne lehce profoukl biolitem, ted se objevil v obchodech bez vune, ten je super, rostline je to fuk

bbbb
hodnocení

3x

Slysel jsem ze pomaha zasypat povrch substratu jemnym kremicitym piskem. Nebo velmi ucinne paraziticke hlistice Steinernema Feltiae ktere sa daji koupit v ruznych zahradnich centrech.

petr2000*
hodnocení

2x

Jsou to smutnice. Znám takové lepivé papírky, kde se ty mušky nalepí a je po nich. Jinak smutnice otravují kolem květináče a škodí kořenům rostliny. Petr

hodnocení

2x

Smutnice jste si přinesla se zeminou. Já jsem postříkala povrchy zeminy v květináči Arpalitem, sprej na psí blechy. Jsem přesvědčená, že na ně bude fungovat i jiný přípravek. Rostlinám nevadil.

karel556*
hodnocení

0x

Já v podobném případě lehce foukl Biolit, rostlinkám to neublížilo a mušky přestaly existovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]