Nejste přihlášen/a.
Prosím o pmoc. Vyděla jsem v televizy že exsistují květiny co berou vlhkost v pokojích,ale nestačila jsem si zapsat jejich jména. Díky Denisa
Obávám se, že jste asi neshlédla podstatnou část oné reportáže. Jednalo se o dům, jehož jednu vnitřní stranu tvořila skála, na které byly umístěny některé rostliny (myslím, že nějaké netřesky) a po povrchu se pak plazil břečťan. Příjem vlhkosti byl zajištěn kondenzací vody na povrchu skály a části betonové podlahy...
Rostliny přijímající vzdušnou vlhkost nelze použít pro snižování vlhkosti v běžném bytě (pokud v něm není téměř stoprocentní vlhkost - proto se musí rosit! Mimo tilandsie jsou to i některéí druhy orchidejí...
Jediné,co mě napadá,jsou sukulenty.Ty potřebují velice málo vláhy v půdě.A ochotně zadržují vláhu ze vzduchu.Rostliny vlhkomilné spíše vodu z listů odpařují.Takže bych skutečně hledal mezi suchomilnými.
JABRAKA
doplněno 25.11.08 23:59:Jeden druh bromelií,tilandsie je uzpůsoben životu tak,že většinu vláhy nepřijímá kořeny,ale povrchem listů.Pokud se prohání vlhký vzduch kolem jejich listů,velice významně pohltí z něj vlhkost.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.