Dobry den,Chci se optat jak kdo dela marmeladu z cerneho rybizu? My kazdy rok delame marmeladu ze rybiz meleme,takze je hodne odpadu..Pak pridame cukr,pedogel,povarime,a ve sklenicich zavarime.Ja mam marmeladu nejradsi z cerveneho rybizu..A nikdo moc u nas nechce marmeladu z cerneho rybizu.Ma divny ocas horky.A letos jsme vyskouseli trochu jiny recept na marmeladu.Ze se nic nemele,nepasiruje..cista prace.A jsem mile prekvapena! Marmelada z cernyho rybizu me zachutnala mnam!.☺ Jednoduse cerny rybiz jsme meli v mrazaku,tak jsme ho povolili,dali do hrnce,pridali cukr rozmackali, petogel.Jen ohrali a pak dali do sklenic a zasterilizovali jen na 85 stupnu na 20 min. A je dalece lepsi!
Jedna z mých tchýní vařívala z černého rybízu bezva věc. Bylo to řidší než mamtěrára a byly v tom kousky černého rybízu. Lila to do sklenic od mléka a dávalo se to do čaje. Byl problém to ze sklenice dostat, ale bylo to úžasné. Nevím, jestli se dá vygůglovat recept na varenje, to je také úžasné!
Já se s ním nemelu .Odvážím potřebné množství a to rozmačkám šťouchadlem na brambory a pak pokračuji dle návodu na pektogelu.Nejradši máme směs černého a červeného rybízu.
Protože marmeláda z rybízů obsahuje pecičky a ty dětem vadí,Vyrábím tedy džemy..tedy zahuštěné šťávy.Rybíz svařím krátce v mikrovlnce,přepasíruji přes síto a šťávu s cukrem a pektogelem svařím a uložím do sklenic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.