Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznej plevel

Od: laubik® odpovědí: 8 změna:
Poslední dobou se mi na zahradě objevil tento parchant. Nevíte někdo prosím, co je to zač a jak na něj? Je ho čím dál víc. Jak ho někde přehlédnu a vykvete, sype za chvíli semena. Nevím kde se tady vzal, v životě jsem to neviděl. Díky.
Poznej plevel
Poznej plevel #2
Poznej plevel #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to troskut prstnatý. Vím to přesně, protože jsem vůbec nemohla přijít na jméno, až loni byl vyfocen v časopise Zahrádkář, tak jsem si to vystřihla. Máme toho taky plno, je to teplomilná rostlina, tak se rozšiřuje čímdál víc.

Řekl bych, že rostlina z receptáře tohle není.

hodnocení

2x

Ježatka kuří noha. Za mokra vytrhávat i s kořeny nebo likvidace Kaputem. Vytrhávám každý den, je to nezmar.

Ježatka ani omylem.

hodnocení

2x

Rosička krvavá

sametka
hodnocení

1x

Je to troskut prstnatý. Taky s ním zápasíme, marně.

hodnocení

0x

Pripomina mi to Pyr

hodnocení

0x

S tímto plevelem také bojuji. Název nevím, ale máme ho v záhonech od té doby, co manželova maminka uminutě sypala ptáčkům i v létě do krmítka ptačí zob. Mimo to od té doby máme na zahradě i další druhy nějakého obilí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]