Dobrý den. Ted za poslednich 14 dni se mi na vetsine pokojovek udelali tyhle skvrny.Muze to byt z prelití? Dekuji za odpoved. doplněno 11.08.20 13:07: A na vrbach co mam na balkone.
Máte to napadené sviluskami a moc zaléváte. Všechny své pokojovky se snažím zalévat 1x za týden odstátou vodou mírně do misky, a zvlášť ty malé opravdu málo, velké víc. Také potřebují světlo a ne slunce. Petr
Máte to napadené sviluškami. Za mě bych to zlikvidovala všechno nebo aspoň přesadila a ořezala. Zdá se mi, že jich je letos strašně moc. Např. jsem si dala semínka petržele do květináče a sotva vyrostly, měli tak dva cm, už to bylo celé bílé. Přitom na záhoně je to v pohodě.
eset*
U tech vrb jsem si to myslela.Poprve se mi uchytila ta smutecni a obe byli moc krasny a najednou sli do haje.Postrikala jsem je mydlovou vodou a predtim otrhala co slo.Venku na zahradce zadny potvory na nicem nemam a na balkone v 5.patre kazdy rok nejaky potvory.Jde mi hlavne o tu smutecni vrbu.Tak ji presadim a osetrim a uvidime.
Ale sklo před sluncem neochrání, africkým fialkám stahuji žaluzie. Většina pokojovek to nesnese.
eset*
Taky jsem si myslela,ze jsem pro ne vybrala spatne misto, ale ty odnoze jsou rezane z vrb ktere rostou na místě kde na ne palu slunce cely den.No a pak jsem videla ty pavucinky.Listy na spickach vetvicek byli opredeny do jednoho chuchvalce. Otrhala jsem listy na minimum a postrikala mydlovou vodou tak uvidim jestli to pomuze.Kazdy léto mám na kytkach nejaky mrchy.Zasadila hsem ty same vrby pred panelak a jsou nádherný a ničím nenapadeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.