Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho jsou skvrny na pokojovkách?

Od: eset* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den.
Ted za poslednich 14 dni se mi na vetsine pokojovek udelali tyhle skvrny.Muze to byt z prelití?
Dekuji za odpoved.
doplněno 11.08.20 13:07: A na vrbach co mam na balkone.

Z čeho jsou skvrny na pokojovkách?
Z čeho jsou skvrny na pokojovkách? #2
Z čeho jsou skvrny na pokojovkách? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

2x

Máte to napadené sviluskami a moc zaléváte. Všechny své pokojovky se snažím zalévat 1x za týden odstátou vodou mírně do misky, a zvlášť ty malé opravdu málo, velké víc. Také potřebují světlo a ne slunce. Petr

hodnocení

0x

Přelité to je a asi stále. Nerosíte intenzivně? Na tom fíkusu mi to přijde jak vodní kámen.

eset*
V lete rosim cca 2x tydne,ale mam tendenci stale pokojovjy zalevat. Ten fikus jsem premistila za okno na parapet a ta tim sklem jsem ho asi upekla.

hodnocení

0x

Máte to napadené sviluškami. Za mě bych to zlikvidovala všechno nebo aspoň přesadila a ořezala. Zdá se mi, že jich je letos strašně moc. Např. jsem si dala semínka petržele do květináče a sotva vyrostly, měli tak dva cm, už to bylo celé bílé. Přitom na záhoně je to v pohodě.

eset*
U tech vrb jsem si to myslela.Poprve se mi uchytila ta smutecni a obe byli moc krasny a najednou sli do haje.Postrikala jsem je mydlovou vodou a predtim otrhala co slo.Venku na zahradce zadny potvory na nicem nemam a na balkone v 5.patre kazdy rok nejaky potvory.Jde mi hlavne o tu smutecni vrbu.Tak ji presadim a osetrim a uvidime.

hodnocení

0x

Nejde na ně přímo slunce?

eset*
Ne ne jsou pred sluncem kryte sklenenou balkonovou vyplni.Leda ze bych je uvarila hako ten fikus,ale listy byli spojeny v bilych pavucinkach.

Pavučinky = svilušky.

Ale sklo před sluncem neochrání, africkým fialkám stahuji žaluzie. Většina pokojovek to nesnese.

eset*
Taky jsem si myslela,ze jsem pro ne vybrala spatne misto, ale ty odnoze jsou rezane z vrb ktere rostou na místě kde na ne palu slunce cely den.No a pak jsem videla ty pavucinky.Listy na spickach vetvicek byli opredeny do jednoho chuchvalce.
Otrhala jsem listy na minimum a postrikala mydlovou vodou tak uvidim jestli to pomuze.Kazdy léto mám na kytkach nejaky mrchy.Zasadila hsem ty same vrby pred panelak a jsou nádherný a ničím nenapadeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]