Dobrý den. Nevíte někdo proč se mi u Dieffenbachie tvori od stonku po stredu listu takovato plasticka vyvisenina a z ceho to muze byt? Uz mam ctvrtou rostlinu a pokazde se to na ni udela. Dekuji za odpoved.
Zdravím. Každý rostlinný list má svou žilnatinu, ta středová bývá silnější a výraznější, u mnoha rostlin i jinak zabarvená, v případě diefenbachie je i značně vystouplá. To má ta vaše rostlina v pořádku. Ale bílé panašování by měla mít daleko výraznější, to ukazuje na nedostatek světla. Potřebuje hodně světla, ale rozptýleného, ne přímé slunko. Ida
Takto nějak by ta vaše měla vypadat
eset*
Moc Vám děkuji za odpověď. Myslela jsem si že je to nějaká choroba.Po dobu dvou let, když se to na listech objevilo,tak jsem rostlinu vyhodila,aby mi nenakazila ostatni.Až teď, co se to objevilo i na další nové rostlině jsem si říkala, že to už není možný,abych měla všechny napadený a tak jsem se zeptala tady v poradně.Měla jsem to udělat hned i tý první.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.