Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaštipování citrusu

Od: supernova* odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer prosím o radu s tímto citrusem koupeného cca před půl rokem v Lidlu na začátku měl pouze jeden malej stonek a teď takhle rychle roste samozřejmě byl jednou přesázenej a daří se mu dobře, jeno jestli je možné ho případně nějak zastřihnout hlavně ty větvičky od stonku u kořene které vyrostli během cca tří týdnů, případně jak dál se starat, Mockrát děkuji
Zaštipování citrusu
Zaštipování citrusu #2
Zaštipování citrusu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

4x
Ty dole jsou podnož. Místo roubovani je videt kousek nad nimi, zhruba tam, kde jsou ty dva malé lístečky.
Pěstujete podle toho co chcete, jestli stromek, pak vyvazat vrsek a zastihnout v místě výšky spodku korunky, odstranit obrost pod ní.
Pokud chcete keřík, pak nevyvazovat a jen třeba zkrátit ten vyšší

liska5
hodnocení

2x

Ty u země bych vyštípala. Citrusy tvoří četné větvičky a velké tmavozelené listy, když mají příliš dusíku. Asi po přesazení. Do jakého substrátu? Je dobré speciální na citrusy. Pak ale mají problémy s kvetením - malé květy a pozdě. A dejte ho víc na světlo. ne ale na plné slunce.

hodnocení

2x

Dcera sebou stěhuje už víc jak 35 let, citrus. Už má dřevěný kmínek silný jako její zápěstí. Dělá s ním to co já, když ještě byly doma. Čas od času jsem zahalekala "bonsaj" a ostříhala jsem ho. Zkrátila ty dlouhé větve tak aby mu to slušelo. A on ihned pustil větvičky nové. Není naroubovaný a nikdo nepočítá s tím, že bude rodit. Ale vypadá velice spokojeně. :-D Když mladá bydlela v maličkém bytě, byl i za vánoční stromeček. Mají k sobě citový vztah

liska5

Sestra má takový letitý keřovitý ve skleníku a postupně sklízí citrony. Je jimi obsypaný. Jsou menší, ale šťavnaté a voňavé!

hodnocení

0x

Lisko a proč mají problémy s nasazováním květů, když citroník zasadím do zeminy pro citroníky? Já mám totiž doma také citroník a loni jsem sklidila asi 7 docela velkých citronů. Zrály teda celý rok, ale dočkala jsem se. A vůně a chuť se s kupovanými nedá srovnat. Letos jsem znova přesadila do zeminy pro citroníky, protože měl nějak nezdravě vypadající listy. Teď ho mám venku, ale vidím, že se vzpamatoval a listy už má pěkné. Ale trvalo mu to docela dlouho a moc nekvetl. Tak do jaké zeminy je dobré o zasadit?

liska5

To si nerozumíme. Asi jsem špatně řadila věty, ale ty problémy s kvetením jsou, když má hodně dusíku. Proto navrhuji substrát pro citrusy.

Aha, díky. Už jsem se lekla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]