Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechno mi roste výš, než uvádějí

Od: liska5 odpovědí: 9 změna:

Máte taky ten problém? Na sáčku Cínie nízká..A vyrostly do 70cm.

Na jaře jsem koupila nízkou skalničku Gipsophyla, takový mini nevěstin závoj. Právě to nízké s růžovými kvítečky mne dostalo .A už to není kobercová skalnička, ale 20 cm rozkladitý ježek. A to je téměř v kamení.

Rajče truhlíkové, uvedeno 25cm. A už jsem keřík musela vyvázat, na rám okna nalepit háček, aby to truhlík nevyvrátilo. Je totiž 60cm vysoké, obsypané zelenými rajčátky.

Lobelka nízká. Na sáčku se semínky píšou výška 10cm. Ta nemá ráda dusík, tu ani nehnojím, na rozdíl od cinií a rajčat. A přesto všechny jsou přes 20 cm... Všechno je na slunci, nikam se to nemusí táhnout

Už si sáčky schovávám, abych příště nekoupila totéž.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Moc zaléváte, hnojíte, řešíte. Nekupujte trpaslíka. Mě narostla skalková lilie do výšky 1 m. No tak čouhá. Buďte ráda, že to roste. Jiní si stěžují na opak.

liska5
hodnocení

Pckope, jenže já tohle všechno mám na balkoně o rozměrech 260x90cm! A to včetně té miniskalky ve velké míse, tavoly, ořechoplodce, několika astilbe, tymiánu, cibule sibiřské, petržele, 3 celerů, pažitky, těch rajčat 7ks. A po stranách na zábradlí vějířovku muškát a...Já už jsem bez svojí zahrady a péči o hotelový park jsem předala mladším, jen ta posedlost mi zůstala. /A co mám na oknech a v bytě, to ani nespočítám./

hodnocení

0x
Ja som zas kúpil kaleráb (kedlubna), a vyrástol kel (kapusta).
liska5
hodnocení

Já kdysi keříčkové fazole, a ony to byly pnoucí tyčkové. To byl na záhoně chaos!

id

miso - příště pomícháme vaše a moje sáčky se semeny a budeme spokojeni. Mně z celého sáčku "růžičková kapusta" vyrostly 2 kapusty a 3 kedlubny :-D

hodnocení

0x

Už jsem to zde psala několikrát. V dnešní době se na žádná semena nemůžete spolehnout. Mně se to stalo také se zelenými fazolkami. Namíchané mezi tím pnoucí. Mrkev různých barev. Pruhovaná rajčata, docela drahé semínko, ani jedno pruhované, ale obyčejné červené. To se mi stalo letos. A nezáleží na značce, všichni na to kašlou. Před 3 lety jsem kupovala semínka v Číně, tam se dalo očekávat, že vyroste něco jiného, ale cena tomu také odpovídala a věděla jsem, že se to může stát. Ale když koupím semínka u nás a nejsou zrovna levná, tak jsem očekávala, že se mohu spolehnout. A už jsem vyvedená z omylu, nemůžu. A ničeho se nedovoláte, protože to nedokážete.

jofa*

Vše je podřízeno komerci a bohužel to tak podle toho vypadá. Mnohým obchodníkům je jedno co je to za semena (ani to nevědí a nezajímá) a hlavně, že se to prodá. Horší je, když se spoléháte na něco kde věhlasný výrobce a recenze udávají profi kvalitu a koupíte to za 12 000 a zjistíte, že doma byste si to vyrobil kvalitněji. V mém případě jde o věc pro kutila vyrobitelná v domacích podmínkách se základním vybavením a elektr. znalostmi.

futra
hodnocení

0x

Lisko,předloni jsem si koupila nízké podzimní astry ve třech barvách.Zasadila jsem je do velkého květináče.Zimu přežila jenom bílá a vyrostla skoro třikrát větší než byla rok před tím.Takže putovala do zahrádky.

id
hodnocení

0x

Koupená semena - rajče balkonové VILMA udává výšku 25 cm. Už mají půl metru a nechtějí zrát.

Před 7mi lety jsme si objednala původní, nešlechtěná, keříčková rajata LATAH. Každoročně si nechávám pár na semeno na příští rok. Jsou venku, skleník nemám, bydlím na horách a již jsem sesbírala krásně červených 4,5 kg rajčat. Než začne plíseň, mají odrozeno. Doporučuji každému. Jedinně ze svých semen vím co mi vyroste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]