Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Azalka - změna barvy květů

Od: bimbam® odpovědí: 8 změna:

Pěkně zdravím! V lednu jsem si koupila azalku. Měla světle růžové květy, vlastně spíš bílé, jen s lehoučkým nádechem růžové. Nyní kvete podruhé a květy jsou výrazně růžové. Podobnou barvu mají hračky pro malá děvčátka. Zajímalo by mě, co mohlo změnu barvy způsobit. Ne, nechci se k původní barvě vracet, jsem ráda, že azalka prosperuje. Ptala jsem se prodavačky (celkem znalé, je z rodiny zahradníků). Nedokázala odpovědět. Mohlo by se jednat o jakýsi návrat k původní (botanické?) barvě? To se stává u tulipánů, u mečíků. Barvu květů hortenzií také můžeme ovlivnit. Ale azalka? Setkal se s tím někdy někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Pravděpodobně jste si koupila jednu z azalek "Simsii", což je původně Azalka Indická, kterou Japonci prošlechtili do těchto "efektů", kvůli bonsajím. Bonsaje z těchto azalek jsou v Japonsku nejoblíbenější. Na keříku vykvetou květy 2 i více barev či odstínů, aniž by byly přiroubované větvičky z jinak barevných rostlin. Je to pro japonského bonsaistu tak trochu překvapení, kde na bonsaji vykvetou jak barevné květy, nebo se někdy objeví jen 1 barva a příští rok ta 2., nebo oba odstíny naráz. Na výstavách bonsají je pak 1 z hodnotících kriterií i to, jak efektně jsou (ten rok) na bonsaji různé barvy rozprostřeny. Pokud se dvoubarevnost v příštím roce potvrdí, přijměte moji velkou gratulaci. Máte bezva "úlovek". *palec2* Ida

doc1.docx1.24 MB
hodnocení

To je moc zajímavá a překvapivá odpověď. Děkuji!

liska5

Jéééée, to koukám*hledam*

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím ještě jednou. @bimbam, vložím vám několik fotek bonsají z vícebarevných azalek. (Obrázk ve wordu se nezkopíroval, snad formát PNG bude vhodnější). :) Ida

Azalka - změna barvy květů
Azalka - změna barvy květů #2
Azalka - změna barvy květů #3
hodnocení

Budu se dvojnásob těšit na případné další květy. Jenže azalky jsou zhýčkané dámy, dva tři dny někde mimo byt a je po nich. Mám pocit, že dva současné květy jsou hodně blízko původní barvě. Ale i ta ordinérní barbínovská se mi líbí :)

idanova*

@bimbam, to jsem vážně zvědavá, a schválně dejte vědět při příštím kvetení. Budu držet palce *placni*. Ida

jofa*

idanova: Já myslím, že to u tazatelky "nehrozí" Jinak ( obrázky) to je hodně o aranžmá a neznalí nevědí nic, že se nevhodně rozmístěné květy odstraní, aby dojem rozprostřenosti a barevnosti byl zdůrazněn. I to je úmění udělat. Nicméně je to práce na desetiletí, tohle není za dva roky.

jofa*
10.08.20 11:52

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]