Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Larvy v kořenovém systému rajčat

Od: macjek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Dnes jsem objevil larvy v kořenovém systému rajčat - viz obrázky. Ví někdo o co se jedná a jak je zahubit?

Nemají žádné rozpoznávající znamení - jsou celé úplně bílé, cca 1cm dlouhé.

Moc díky!

Larvy v kořenovém systému rajčat
Larvy v kořenovém systému rajčat #2
Larvy v kořenovém systému rajčat #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Co to je za divný substrát? Vypadá, jak krevní tučnice. Nebo je to fotkou? Červi možná nežerou kořeny, ale konzumují, co je v té půdě. Třeba je tam nakladla nějaká moucha. Nebo jsou opravdu jen v kořenech?

macjek*
hodnocení

Je to fotkou. Zemina je opravdu normální a ne červená. Ty larvy se objevily cca týden po přidání bio hnojiva určeného na rajčata. Je možné, že by tedy mohli požírat to hnojivo? Že by nenapadali kořeny mě ani nenapadlo, ale možné to je (je to v počátcích, takže kořeny nemají nějak viditelné poškození, ale zas to může být právě tím, že je ještě brzy).
liska5

Je možné, že moucha nakladla vajíčka do toho hnojiva a to ti červi teď baští. Možná je na něco nalákat, na nějakou potravinu, že by se slezli, a hned je i s ní zlikvidovat. Hodit slepicím, nebo zalít horkou vodou.Takové larvy jsem nacházela v hnoji u králíků.

Existuje různá chemie na půdní škůdce, ale když se jedná o rajče...

Počkáme, až se vyjádří větší znalci. Tohle je jen můj dojem.

jofa*
hodnocení

0x

Mohou to být i mladé larvy chroustka letního. Larvám výhradně chutnají (se živí) kořínky rostlin. Za 2-3 roky povyroste a budeme mít novou generaci chroustků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]