Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka střechy

Od: martas* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den. Mám sklon střechy 10° potřeboval bych poradit, zda použít asfaltové šindele nebo použít trapézové plechy. A zda se dají ty plechy přišroubovat i bez střešních latí, přímo k prknum střechy, děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kolegové klempiři Vám určitě poradí odborněji, ale za mě asfaltové šindele se dávají na střechy se skolem tuším 12 až 15 % + tudiž nevyhovujete a trapezový plech přišroubovaný bez střešních latí jsem ještě neviděl

hodnocení

0x
Záleží na délce plechu. Pokud by stačila délka kolem 5m,tak tam nebude spára (nastavovaný další díl). A v tom případě se trapézový plech může použít i na tak malý sklon. Třeba Blachotrapez umí myslím nejdelší plechy 570cm.
Jestli je podbití klasicky z půlcoulových prken, nemusíš na ně dávat latě ale počítej s tím, že nekratší vruty dodávané jako příslušenství jsou 25mm dlouhé takže když odečteš něco na hlavu šroubu a gumovou podložku nejspíš kousek vrutu proleze skrz. A asi bude vhodné dát jich víc než předepisovaných 8ks na metr plochy.
Jestli dostaneš na výběr vruty s hlavou torx a normální hranatou, tak ber torx. Líp drží na bitu při šroubování. Kór když to budeš šroubovat skoro svisle dolu. Dělal jsem s oběma takže to mám vyzkoušený v praxi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]