Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Begonie královská - vadnou listy

Od: dana* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, vadnou mi u begonie starší listy. Vyráží pořád nové, ale listy, třeba měsíc staré, začnou vadnout. Květina je na světle, bez přímého slunce a mimo průvan. Zalévám odstátou vodou. Už nevím, co s ní. Děkuji za radu.

Dana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

0x

Je to úplně normální u starších rostlin, hlavně, že rostou ty nové. Já zalévám jednou za týden až deset dnů odstátou vodou do misky, hnojim cca 3x za sezónu hnojivem pro pokojovky. Mám ji asi 3m od okna na jižní stranu na stolku. Má světlo, ale nikoliv přímé slunce. Jestli je rostlina stará a má dlouhý kmínek, můžete seříznout pod listy a dát zakořenit do vody a omladit ji tak. Zdravím.

Begonie královská - vadnou listy

dana*
hodnocení

Díky za rychlou odpověď. Máte jí krásnou. Když jsem ostříhala zvadlé listy tak mi jich zůstalo sedm. Sice jsou krásné, barevné, ale je taková chuďoučká. Zkusím změnit značku hnojiva.

D.

petr2000*
04.08.20 20:16

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]