Stačí upustit větvičku a roste i na škváře. Tu na severu ne, ale v Břeclavi ji mají všude po zahradě. Jsou tací, co si ji před lety přivezli odněkud z jihu a pěstují si ji v truhlících.
Já bych jen doplnila, že je opravdu zajímavé, že jsem tuto rostlinu poprvé viděla letos v zahradnictví za 69 korun. To jsem padala. Před pár týdny jsem ji viděla v nedalekém městě v parku a dnes koukám, že nám roste ve dlažbě před domem. Pár rostlin jsem si vytrhla a dala do květináče a přidávám ty lístky do zeleninových salátů.
liska5
Dajko, jak to chutná? Chodila jsem po tom, ale nenapadlo mě to jíst.
Chutná lehce dokysela, něco jako jemný šťovík. Jen jsem koukala, když jsem na netu četla, co to vše obsahuje. Když ji dám na malé kousky, tak ani odpůrci zdravé výživy si jí nevšimnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.