Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze prodloužit pěstování okurek tí ,že se přihrnou šlahouny

Od: jirinovak odpovědí: 6 změna:

lze prodloužit pěstování okurek tím.že se přihrnou zeminou šlahouny

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne. Prostě okurky rostou jen dokud jim to dovolí počasí a fyziognomie. Nejlepší jsou Hollmanovy okurky, které snesou hodně, jinak žádné pokusy nic nezlepšily.

hodnocení

0x
Můžete si zasadit (zasít) nové.
Loni i předloni jsme to tak udělali a sbírali jsme ještě začátkem října.

id
hodnocení

0x

Omylem jsem ulomila dva krásné šlahouny okurek. Oba jsem zasadila do květináče, jeden je kaput a druhý se má k světu. Dělám to i s rajčaty, když manžel seče i co nemá *smich*

liska5

Víckrát jsem zasadila ten vylomený zálistek rajčete a on se ujal, rostl a kvetl. S okurkama nemám tu zkušenost, ale rajče, když přihrnete, tak ze stonku zakoření výš a tím posílí. Také dýně koření v průběhu stonku a tím přibírají vláhu a živiny. Určitě i okurka zakoření i ze stonku.

pb®

Rajče je liána, to hází pořád nové a nové výhonky, dělám to tak u něj a z jedné rostiny nařízkuju několik dalších a na rajčata chodím do skleníku v Praze (tepleji a nižší nadmořská výška) při teplém podzimu i v listopadu.

Okurku jsem taky zkoušela přihrnout výhonek, nezakořenil. Lepší zkušenost mám s druhou generací, kdy v půlce léta vyseju znovu. Sousedka zas nedá dopustit na postřik. Říká dobře 2x postříkat proti plísni a molicím a roste jí to do podzimu.

hodnocení

0x

Já mám pocit, ale s jistotou to netvrdím, že záleží na době, kdy tohle uděláte. Začátkem léta klidně, ale v polovině, koncem léta už nejspíš ne. Už nemá energii, dřevnatí a stará se pouze o plody. Nehledě na plísně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]