Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citrusy, růst vs plod

Od: jarecka odpovědí: 3 změna:

Mám doma z OBI malý stromek pomerančovníku s jedním velkým už témeř seschlým pomerančem, kterého mne je líto odtrhnout, ale nevím jestli to nemůže být příčinou zastavení růstu nových lístků? Už po 3 měs.je stále ve stejném stavu, jako když jsem ho kupoval. Pomohlo by nějaké hnojivo na citrusy? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

2x

Zkuste ho dát ven do polostínu. Letnění mu velmi svědčí, roste pak rychle, na zimu ho uklidite do chladné místnosti a bude nádherný. V plodech problém nevidím, klidně je ponechte. Petr

idanova*
hodnocení

1x
Zdravím. Plody na citrusech svědčí o tom, že dřevina je roubovaná, takže i nadále bude kvést a plodit každý další rok. Plody mají vliv na další růst keříku, protože odčerpávají živiny a vláhu=> přihnojovat prospívá, a letnit, jak píše @petr2000, taky. Prospívá mladé keříky každoročně či po 2 letech přesadit, starší i za déle. Koupené citrusy by se měly přesadit, nejlépe následující jaro. Taky pozor na škůdce, rády je napadají puklice. Ida

tebi
hodnocení

0x

Já si vypěstovala z pecky mandarinku rostlinku, citronik ananas, taky by se mi hodila ráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]