Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Buxus -- je lepší pěstovat v květináči nebo volně?

Od: dfdf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, začal bych pěstovat buxusy na prodej.. zajímalo by mě, zdali buxusy mají radějivolné usazení co zeminy a nebo v květináči..

Nejprve bych je namnožil volně blízsko sebe a pak bych je přesadil aby měli více místa..Někde jsem ale slyšel, že při přesazování z volného prostransví buxus zažívá ´´šok´´ a pak se 1-2 roky zpamatovává..

Co myslíte? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

6x

Nevidím nikde žádný problem. Namnožil jsem se jích stovky. V srpnu až říjnu nařízkoval do směsi písku a substrátu, přes zimu nechal doma v udělaném mini pařníčku a na jaře přesadil jednotlivě do květínáčů a do volné přirody kde jsem potřeboval. V květináči potom dosazoval s balem jak libo v pozdější době. Z volné přírody jsem je již nikdy nepřesazoval, pouze z květináče. Na prodej je nechte v květináčích.

jabraka*
hodnocení

2x

Z keříku buxusu odehnu vodorovně jednu větvičku a kolíčkem ji ohnu až k zemi.Pak ji zasypu troškou kompostu a zaleju.To je hlavně důležité.Gruhý rok už bude mít kořínky.

JABRAKA

hodnocení

2x
Loni v dubnu jsem si udělal řízky cca 10cm, nechal jsem jim dva lístky, namočil do stimulaxu a rovnou píchnul do země na kraji zahrady.
Kdyby mi do toho nechodily kočky na záchod, tak se ujalo všech 300ks.
Když si vzpomenu, tak je občas zaliju :)
Buxus -- je lepší pěstovat v květináči nebo volně?

liska5
hodnocení

0x

Dobře se množí. Do kontajnerků jsem rovnou do substrátu nastrkala větvičky a ujaly se. Když ho prokoření, je na prodej. Jen poslední dobou má u nás buxus docela likvidačního škůdce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]