Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začal bych pěstovat buxusy na prodej.. zajímalo by mě, zdali buxusy mají radějivolné usazení co zeminy a nebo v květináči..
Nejprve bych je namnožil volně blízsko sebe a pak bych je přesadil aby měli více místa..Někde jsem ale slyšel, že při přesazování z volného prostransví buxus zažívá ´´šok´´ a pak se 1-2 roky zpamatovává..
Co myslíte? děkuji
Nevidím nikde žádný problem. Namnožil jsem se jích stovky. V srpnu až říjnu nařízkoval do směsi písku a substrátu, přes zimu nechal doma v udělaném mini pařníčku a na jaře přesadil jednotlivě do květínáčů a do volné přirody kde jsem potřeboval. V květináči potom dosazoval s balem jak libo v pozdější době. Z volné přírody jsem je již nikdy nepřesazoval, pouze z květináče. Na prodej je nechte v květináčích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.