Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh asparagusů?

Od: antona odpovědí: 13 změna:
Odborník na asparagusy? Nejsem si jistá, zdaam správné názvy. Díky :)
Druh asparagusů?
Druh asparagusů? #2
Druh asparagusů? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2000*
hodnocení

9x

Je to asparagus sprengeri. Na druhé fotce asparagus plumosus. Petr

hodnocení

4x

Souhlas s petrem.

liska5
hodnocení

2x

Ten první jsme mívali na základce ve třídě. Měli jsme každý přinést z domova květinu a Turková tenhle přitáhla ze hřbitova.*smich*

Tomu prostřednímu jsme říkali špargl. Býval na záhoně vedle růží, byl vysokej jako já a měl takové kuličky .Byl k řezu do kytic..

sebod*

Špargl (chřest) je možná podobný, ale není to on. Petr a pckop mají pravdu.

liska5

Myslíte, že ten "můj" špargl ze zahrady a tenhle z prostředního obrázku jsou něco jiného?

hodnocení

0x

Lisko, ten váš špargl ze zahrady je chřest. Věřte nebo ne.

liska5

To vím, ale nevidím rozdíl mezi tím mým zahrádkovým šparglem / chřestem/ a tím na prostředním obrázku. O tom jsem psala.

Liško, nezaměřujte se jen na "listy". Ty na fotce opravdu nejsou tak rozložité, jak u druhu asparagus plumosus známe. Prohlédněte si tenoučké stonky. To není "jedlý" špargl.

petr2000*

Souhlasím, špargl to určitě není.

liska5

Dík, dobrá, beru to, jak říkáte...

hodnocení

0x
3) Asparagus falcatus.
Pardon, extra zvětšený ten první, už vidím

sebod*
hodnocení

0x

liska5. Tak špargl ze zahrady a tady ten z obrázku si jsou opravdu dost podobný. Ale je v nich obrovský rozdíl. Třeba jako mezi hřibem dubovým a hřibem žlučovým...;) Špargl, neboli chřest má brzy zjara právě ty výhony, co se v obchodě v oddělení zeleniny za draho prodávají a používají se v kuchyni na vaření. To ale z toho v květináči nevymámíte ani za nic. *zed*.

liska5

Jo, znám ten, co se přihrnuje, prodává a vaří... Já se nehádám. Jen jsem měla jsem ten dojem. Včera jsem to vysvětlení vzala a už to neřeším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]