Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh kapradin?

Od: antona odpovědí: 3 změna:
Zdravím, pozná někdo, jaké druhy kapradin to jsou? Objevuje se mi že oba jsou Ledviníky a druh exaltata. Což mi přijde divné, když vzhled má každá úplně jiný. Přesný název by mi pomohl. A ještě podotazka: rozdíl mezi kapradí a kapradinou? Děkuju
Druh kapradin?
Druh kapradin? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také mám dva různé ledviníky. Nikdy jsem přesné názvy nehledala, jen jim sama pro sebe říkám velký a malý.

Kapradina - označení pro velkou skupinu kapraďovitých rostlin. Mezi nimi najdeme zmíněný ledviník, sleziník, parožnatku...

Kapraď samec - jedna z kapradin. Známe z lesa.

Kapradí - souvislejší porost kapradě samce v lese. Podobně říkáme jednomu keři hloh a více keřům hloží, borůvka - borůvčí atd.

liska5
hodnocení

1x

Mívala jsem ten horní.

Tak jsem koukla na Nephrolepis druhy a zjistila jsem, že jich je asi 30. Některé i 3 m vysoké. Nejpodobnější tomu Vašemu spodnímu je taky Exaltata, druh Teddy Junior. Ještě píšou, že takový krajkový je odrůda Whitmanii, ale obrázek jsem nenašla.

petr2000*
hodnocení

0x

Ano, jsou to dva ledviníky. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]