Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkažené mléko jako hnojivo

Od: sansnomf® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupil jsem omylem pěkně uleželé mléko. Reklamace nemá smysl. Můžu ho přidat do kompostu? Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Ne! V žádném případě!

sebod*
28.07.20 00:04

Proč ne?

liska5

Při rozkladu živočišných bílkovin se prý tvoří jedovaté látky. To mi řekl jeden, do dělal v mlékárnách. Tehdy se dostalo mléko do potoka a byl malér.

lidus*

V potoku záleží na průtoku vody, v naši mlékárně se tanky a cysterny vyplachovaly a šlo to bílé to potoka, žijí tu vydry a nestěžovaly si. Dnes je mlékárna zavřená a chátrá.

liska5

I na těch kontajnerech na BIOodpad je napsáno, že potraviny do nich nepatří. Tvaroh v kompostu mi připadá za hranou. Takové zkažené mléko bych vylila do záchodu. Kdyby nebylo zkažené, jen zdrclé a měla jsem slepice, tak jim ho dám do žrádla.

hodnocení

4x

Určitě ho nemáte hektolitr, takže bych ho tam klidně přidal. Občas tady čtu, jak se stříká mléko na rostliny proti plísni, mšicím a nevím proti čemu a najednou při rozkladu vznikají jedy. V kompostu prý vadí a na plodech, které konzumujete ne. Zvláštní. Mikroorganismy si s tím poradí.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jeden litr zkaženého mléka by vadit neměl, ale zřejmě bude potom ten Váš kompost v tomto vedru cítit až na náves (ale třeba to odpudí komáry) . Zdravím!

jabraka*
hodnocení

3x

Zkažené(nikoliv zkvašené)mléko obsahuje skutečně organické jedy.Vzniká na příklad kyselina isomáselná,kterou doprovází příšerný zápach.Kdo by chtěl pracovat se substráte,m,zapáchajícím nad všechny WC_

JABRAKA

lidus*
hodnocení

2x

Jasně, dokonce jsem četla, že proti plísni se rajčata zalejí mlékem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]