Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paprika - zežloutne

Od: tomasito odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám malé papriky - červené sladké, po opylení ta část stonku na kterém je malý plod tak začne žloutnout a plod neroste dál a předpokládám že odpadne. Viz foto. Tušíte čím by to mohlo být? Díky za radu

Paprika - zežloutne

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

To je nějaká houbová choroba. Ten začernalý stonek. To už je v pletivech a bude se to nejspíš šířit. Moc mokro bylo.

tomasito
hodnocení

diky a da se to jeste nejak zachranit?

hodnocení

1x

Jak a hlavně čím ty papriky hnojíš?

tomasito

Hnojím univerzálním hnojivem Cererit, jednou za 3-4 týdny - dává se to do vody. Je to ok nebo mám hnojit jinak. Pěstuju letos papriky poprvé tak toho moc netuším. Víte někdo o dobrém zdroji informací na netu kde je co nejpřesnější datum jak pěstovat malé červené papriky?

Díky

hodnocení

1x

Zkus je pohnojit na list Kristalon - rajče a paprika. Tenhle Kristalon je optimalizovaný na tyhle zeleniny, zejména pokud se týká nároků na stopové prvky. Hnojivo je dvoudílné, modrý pytlík je v podstatě dusíkaté hnojivo - ledek vápenatý. Na postřik na list použij obsah bílého pytlíku v dávce 1 odměrka na 5 dm3 vody. Postřik na list působí rachle, ale měl by být doplněný i zálivkou. Jak střídat zálivku obsahem obou pytlíků, je popsáno na krabici.

hodnocení

0x

Takto vypadá plíseň bramborová, co je letos snad úplně všude a na všem. Stonek papriky je už prolezlý a rostlina už je "v háji". Jestli jich máte dost a těch ostatních se plíseň ještě neobjevila, tak tuhle zlikvidujte a ty ostatní pstříkejte. Koukněte se na internet a hledejte postřik proti plísni bramborové na zelenině. Vyskočí toho víc, tak si to pročtěte a vyberte si co se Vám bude zdát nejlepší. Letos se postřiku asi nikdo neubránil a mnozí přišli o celou úrodu rajčat. Já jsem raději postříkala i lilky a samozřejmě i papriky proti plísni. Lilky jsem myslím zachránila, papriky jsou mizerné, ale plíseň zatím nemají a rajčata, to je letos katastrofa.

petr2000*
hodnocení

0x

Já myslím, že jde o plíseň. Postříkat postřikem proti plísni a zkusit dát víc na slunko. Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]