Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to plíseň?

Od: lenkan odpovědí: 6 změna:
Zdravím, je to prosím počínající plíseň na rajčatech? Šlo by to ještě zachránit postřikem?
Je to plíseň?
Je to plíseň? #2
Je to plíseň? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasanka*
hodnocení

0x

Vypadá to na šedou hnilobu rajčete.

Více zde - zahrada155.cz/...

hodnocení

0x

Musíte vyfotit celou rostlinu i s listy, takto se to dá těžko určit.

111®
hodnocení

0x

na listech je plíseň,odstranit..

lenkan
hodnocení

A co se stonky a plody? Nějaký postřik?

petr2000*
hodnocení

0x

Plody vyhoďte, je to opravdu plíseň, zbytek napadených listů ostrihejte a ošetřete postřikem. Petr

hodnocení

0x

Tak ano, jak píší ostatní. Je to plíseň. Napadené plody už neuzrají, tak ty otrhejte a i napadené listy a můžete zkusit postříkat přípravkem proti plísni a doufat, že něco ještě zachráníte. Já už to mám za sebou, protože tady pršelo asi 2 týdny po vysazení krásných zdravých sazenic, tak mne ani ve snu nenapadlo preventivně postříkat. No a pak se dalo do deště a lilo a lilo 14 dní v kuse a bylo po všem. A i když jsem ihned jak přestalo pršet postříkala, tak se do 2 dnů začala plíseň objevovat. Pak se postup choroby sice zastavil, ale rostliny už byly hodně poškozené. Všechno jsem nezlikvidovala, ale moc toho nebude, tak na jídlo. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]