Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchrana ořešáku

Od: ludva® odpovědí: 2 změna:

Z dutiny ořešáku mi vyrůstá houba - viz foto. Co je to za houbu - zlikvidoval jsem ji - myslím si, že žádná houba na stromě není zdravá. Jak zabránit dalšímu hlodání dutiny. Sousedce někdo poradil zalít dutinu betonem, ale mně se to nezdá. Není nějaké jiné řešení? Průměr je asi 20cm. Díky

Záchrana ořešáku
Záchrana ořešáku #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x
Jedna se o chorose supinateho. Bohužel, máte-li strom napadený houbou, odstranění plodnice k záchraně nevede. V podstatě vztazeno na květinu se jedná jen o květ, ale houba je ve dřevě a tě se zbavit nedá. Pokud je v dutině mrtvé dřevo, dutinu pořádně vyčistěte, dobře je jí upravit tak, aby dovnitř tekoucí voda vytekala. Na dutinu udělejte stříšku, aby tam ani žádná voda netekla a zase ale musí větrat. Beton určitě ne ani jiné ucpavky, větrání dutiny je důležité. Bohužel tento choros napadá nejen mrtvé dřevo, ale i živé. Ale i po správně úpravě ořešák může ještě chvilku vydržet.

hodnocení

0x

Tuhle nebo podobnou houbu máme v jabloni už přes dvacet let. Jabloň roste a plodí. Žádná opatření jsme nedělali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]