Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu

Od: karelst® odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu.

co je to za houbu, vyrostla na zahradě. Průměr klobouku cca 6 cm, a vrchlík mírně nažloutlý, délka noby 10 cm, ale malý průměr cca 7 mm. Myslel jsem na nějaký žampion, ale má tenkou nohu.

Poznáte co to je? Díky.

Co je to za houbu
Co je to za houbu #2
Co je to za houbu #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Špička obecná, zvaná též Špička polní.

doplněno 20.07.20 15:25:

Pak už přichází v úvahu jen Polnička raná.

hodnocení

Díky za ospověď, ale bohužel to neodpovídá:

lupeny husté a nejsou bílé. Klobouk taky není drážkovaný, navíc třeň má sukýnku.

Nějaký jiný názor?

hodnocení

0x

Žampion to není určitě a nevypadá to nijak vábně. Asi to bude nějaká prašivka. Kdybyste jich tam měl hromadu, tak by stálo za to pátrat co to je, ale jedna houbička...;)

petr2000*
hodnocení

0x

Já bych se přikláněl k Prašivce. Petr

petr2000*
hodnocení

0x

Já bych se přikláněl k Prašivce. Petr

hodnocení

0x

Vypadá to na zmutovaný žampion. Špička to není v žádném případě. Je možné, že letošní extrémní počasí ten žampion tak vytáhlo. Kdybyste viděl, jaké máme letos rajčata, tak byste zaplakal spolu se mnou. Vše letí do výšky a nic z toho.

liska5
hodnocení

0x

Špička trávní má příjemně nahořklou vůni. Podle toho ji poznám třeba od podobné Křehulky písečné. Křehulek je ale více druhů.

liska5

Oprava: správně se píše Křehutka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]