Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to plíseň bramborová?

Od: hippo odpovědí: 5 změna:

Ahoj, vadnou mně listy na bramborách a rajčatech, viz foto. Jaký problém mohou rostliny mít? Je to plíseň bramborová.. nebo něco jiného? Díky.

Je to plíseň bramborová?
Je to plíseň bramborová? #2
Je to plíseň bramborová? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vypadá to na ni.

hodnocení

3x

Plíseň, taky už to mám na rajčatech, ty deště tomu daly naprdel.

hodnocení

2x

Je to plíseň. Letos to máme asi úplně všichni. Pořád jsme "brečeli" že je sucho, tak teď to máme :-D. Ale Vy to máme teprve v začátku, tak postříkat proti plísni a možná, že je ještě zachráníte. Stříkat pouze když neprší a budete vědět, že alespoň několik hodin pršet nebude.

priklad11*

Nestrašte. Já ne. Sázel jsem 8.5 nějaká červená odrůda. Ještě nekvetly, možná ani nepokvetou. Ještě mají čas aspoň 5 týdnů.

Příklade, tak to patříte k "vyvoleným" ;). Já sadila podle předpisu, po 15 květnu, po "zmrzlých". Krásné sazenice, asi dvacet keříků, možná i víc, neboť já rajčata miluji a dělám z nich marmeládu, kečupy a džusy. Takže jich spotřebuji vždycky hodně a sklízím po kýblích. Letos budu ráda, že budu mít na jídlo. Něco jsem zachránila, ale fakt je to bída. Za 15 let, co tady bydlím, se mi tohle ještě nestalo. Asi to je podle toho kde bydlíte a jak dlouho v jednom kuse tam u Vás pršelo. :) Ale je mi divné, že ty Vaše ještě ani nekvetly, to je v tuto dobu nějak divné. To já už mám velké plody a kvetou pořád. A odrůdy červené mám samozřejmě v první řadě. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]