Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajímavá houba

Od: dedousek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,dnes jsem našel houbu a nevím co je to zač,kam ji zařadit.Kulovitého tvaru a první pohled jsem myslel Pýchavka.Po rozkrojení byli uvnitř 3 vrstvy,2 gelovité a ten gel byl lepkavý.Kdo ví prosím poraďte.Děkuji

Zajímavá houba
Zajímavá houba #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hadovka smrdutá images.app.goo.gl/...

hodnocení

1x

Našel jste "miminko" od hadovky smrduté /Phalus impudicus/. Jistě znáte tu houbu, kterou milují mouchy a "provoní" celý les. Tohle je mladá plodnice, vajíčko. I když je hadovka nejedlá, četla jsem, že jako mladá, ve formě tohoto vajíčka se dá jíst. Osmaží se jako řízek. Ale nezkoušela jsem to. Jaga.

hodnocení

JJ jee to ona děkuji.

kepler*
hodnocení

0x

To je zárodečné stádium hadovky srduté. Až z ní vyroste plodnice, smrdí na metry daleko. Říkám ji valašský šulin, páč podobně i vypadá.

obrazky.seznam.cz/...

hodnocení

0x

U nás se tomu říkalo čertovo vejce. V pozdějším stádiu čertův ... však víte co ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]