Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může jet křovinořez bez pružiny spojky?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 10 změna:

dobrý den

praskla mi psruzina ve spojce krovinaku (cca 10 let stary) zeptám se mohu dosekat zahradu bez te pruziny? Neznicim spojku nebo motor, po nstartování normálne funguje ale mám obavy zda to vydrzi, novou pruzinu vymenim ale az v dalším týdnu.. diky moc za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můžete,motoru neuděláte vůbec nic,max.o trošku víc sjedete obložení na spojce

doplněno 15.07.20 21:38:

"asd" *palec*Dobrá připomínka ,vůbec mě nenapadlo že by tam pružinu nechal.Jestli jo tak to hrozí deformací obložení i bubnu spojky a možná i toho motoru

asd1

Je otázka jestli se rozlomená pružina o něco nezasekne (a něco rupne)... Příp. vibrace kvůli nevyvážení.. Jinak to jede normálně bez spojky tj. točí se furt, v tom problém neni.

hodnocení

diky moc, pruzinu jsem vytáhl nebot jak praskla tak rachotila, vnitrek je ok, pak ji vymenim

diky

hodnocení

0x

Pokud se odstraní prasklá pružina, tak jediné co se stane je to, že se struna točí i na volnoběžné otáčky a vlivem nevývahy z chybějící pružiny se zvýší vibrace motoru.
Provozuji takto jednoho číňana už mnoho let.
Je pravda, že pokud by to byl značkový stroj, na který by se dal koupit náhr díl, tak to spravím.
Byla by s tím příjemnější práce.

hodnocení

tak máte pravdu, pruzinu se mi nepodarilo najit na webu nikde, kdyby nekdo mel tip tak má prumer asi 11 mm délka cca 50-53 mm a 10 zavitů... pokud nesezenu taky budu takto provozovat bez pruziny..:)

diky

A průměr drátu? Dáte foto?
hodnocení

dobrý den

prumer dratu je cca 2 mm

diky

Může jet křovinořez bez pružiny spojky?

hodnocení

0x

Nezkoušel jste Pružiny Čermák? Více Odsud...dělají i na zakázku, zkuste zavolat... kontakt. Ještě dotaz, o jaký křovinořez se jedná? Typ, výrobce...

doplněno 17.07.20 22:50:

Ještě tady...v modrém poli pro drát 2mm...třeba průměr 12mm, délka 50mm,...

A ještě Sodemann...ono až tak na pružině nebude záležet (na její tuhosti a dalších parametrech), jestli to některým jede už více let i bez pružiny...

hodnocení

jedná se o floraself (elektrolux outdoor products) cca koupený v r. 2008..

Může jet křovinořez bez pružiny spojky? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]