Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: petrmrva1986® odpovědí: 7 změna:
Chci se zeptat co je to za rostlinu.popřípadě jestli to jde množit jako rododendron..má to podobne výhonky.je to odrezek z většího kusu.ale nemam ponětí co to je
Co je to za rostlinu
Co je to za rostlinu #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to kalanchoe neboli kolopejka. Vzhledem k její ceně a kráse v obchodě si myslím, že nemá cenu ji pěstovat doma.

petr2000*

Já si naopak myslím, že takto doma vypěstovaná kolopejka udělá mnohem větší radost než nová z obchodu. Já pěstují doma za oknem a normálně kvete skoro pořád. Zdravím.

jofa*
hodnocení

2x

Je to rozchodník (sedum). Jaký přesně druh až to bude větší. Je to na skalku, hřbitovy. Množí se dělením trsů, výhonů.

hodnocení

Z jiný stránky mi zas přišla odpověď Kolopejka.pravda ze ta je tomu víc podobna
jofa*

Zřejmě to bude ta kolopejka. Mně okamžitě přišlo, že je to rozchodník a foto jsem teď pořídil na zahradě.

Co je to za rostlinu #3

petr2000*
hodnocení

0x

Je to kolopejka vděčná - kalanchoe blossfeldiana. Není ale mrazuodolná, vyndejte ji ze země, vsaďte do květináče a pěstujete jako pokojovou. Mám dvě na severním okně v kuchyni a velmi se jim daří. Jedna kvete už potřetí. Zalévání jen trochu jednou za týden až 10 dnů odstátou vodou do misky. Zdravím.

doplněno 14.07.20 11:34:

Zasadil bych vršky a tu starou bych nechal doskomírat. Petr

maraika*
hodnocení

0x

Tak to kolopejka fakt není, dívám se na ni doma a má jiné listy a nemá vyholený stonek. L.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]