Chci se zeptat co je to za rostlinu.popřípadě jestli to jde množit jako rododendron..má to podobne výhonky.je to odrezek z většího kusu.ale nemam ponětí co to je
Je to kalanchoe neboli kolopejka. Vzhledem k její ceně a kráse v obchodě si myslím, že nemá cenu ji pěstovat doma.
petr2000*
Já si naopak myslím, že takto doma vypěstovaná kolopejka udělá mnohem větší radost než nová z obchodu. Já pěstují doma za oknem a normálně kvete skoro pořád. Zdravím.
Je to kolopejka vděčná - kalanchoe blossfeldiana. Není ale mrazuodolná, vyndejte ji ze země, vsaďte do květináče a pěstujete jako pokojovou. Mám dvě na severním okně v kuchyni a velmi se jim daří. Jedna kvete už potřetí. Zalévání jen trochu jednou za týden až 10 dnů odstátou vodou do misky. Zdravím.
doplněno 14.07.20 11:34:
Zasadil bych vršky a tu starou bych nechal doskomírat. Petr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.