Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrubník z cihel kolem pergoly

Od: ok® odpovědí: 7 změna:
Prosím vás o radu, chtěli bychom kolem pergoly kacirek a oddělit jej od trávy cihlama (bílé), je nutné ty cihly pokládat do beton. lože, tak jako zahradní obrubník? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mnohokrát jsme to již řešili na různých poradnách. Pokud nebude boční tlak na cihly, je zbytečné dávat dospod beton.

Já to nedělám, páč za pár let klidně změníte prostor a jednoduše to předěláte. Proč cpát dolů beton a schovat ho?

doplněno 13.07.20 11:38:

Spodek pod cihlou udusáte, boky udusáte, jaká tam bude síla, která by cihly bortila?

mapy.cz/...

vidíte zámkovou, vedle je obrubák u trávy a drží to asi 5 let. Žádný beton. Jinde to dělám obdobně, pokud přes hranu nejezdí auto.

ok®
hodnocení

Poněvadž máme obavu aby se nám ty cihly nebortily. Když budou jen usazené v zemi
ok®
hodnocení

Máte pravdu, je to fakt. Myslel jsem si že to v zemi bude prostě pracovat. Takový krtek to je prevít, naruší zeminu a hned se to bortí.
*nevi*
Ale jestli máte zkušenost, tak beru na vědomí.

Krtek dělá krtičiny jen na kvalitní zemině a v prostoru. Nikoliv pod štěrkem.

ok®
hodnocení

*smich* kéž by to tak bylo, ten "náš" je nějaká ludra, kolem domu hned u zdi,nepochopím jak se tam může prokopat, sotva jsme dětem postavili bazén, tak kolem obvodu bazénu, pokládal jsem nášlapy a on hned zacal kolem nich "farat", kdo neviděl opravdu neuvěří. Chlapi v práci mají že mně prdel :-D, vždy se těší s čím přijdu po víkendu z chalupy
ok®
hodnocení

Odskočil jsem vcera udělat foto. Prostě udělat to kolem dokola znovu. Když tak poraďte co udělat jinak, děkuji
Obrubník z cihel kolem pergoly
Obrubník z cihel kolem pergoly #2

Osobně bych viděl ty cihly dát níže o 3-5cm, a přihrnout hlínu o 3-5 cm a udusat. Pak to bude bez problému držet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]