Nejste přihlášen/a.
Podle listů mi to připadá jako ořešák černý, ten plodí ořechy v kulaté slupce a slupka je hodně aromatická, tady u nás jich rostě několik, pokud by to byl on, tak se prý dá i jíst, ale nejí se, ořechy jsou hodně tvrdé a po rozřezání se používají jako přírodní šperky. Můžu se ale mýlit,ono ořešáků je víc odrůd. Pokud jste ho našel pod ořechem,který má již plody - ořechy - samozřejmě nezralé - tak to lehce zjistíte.
Moje babička zasadila před domem dva ořešáky z plodů. Ořechy byly strašně malé, jeden už se vykopal, a druhý tak nějak dožívá. I když byly oříšky malé /vlašské/, tak chuťově byly dobré, ale kdo to má loupat, že?
Pokud chcete jako dárek, tak bych koupila raději naroubovaný strom v zahradnictví s požadovanými vlastnostmi.
Myslím, že dobrý oříšek má odrůda Mars.
Pokud to bude ořešák černý /má jemně pilovaté listy/, nezapomeňte, že ten dorůstá opravdu úctyhodných rozměrů a v jeho okolí se ničemu nedaří. Vypouští do půdy něco jedovatého /hynou jabloně, rajčata .../.
Takové exempláře nám sázejí veverky do záhonů. /Překvapivě docela hluboko, asi 15 cm./
Všechny jsem vyhodila. Není záruka, jaké vlastnosti stromek bude mít. A mít jednou na zahradě obrovský strom s nekvalitní a nejasnou produkcí, jen proto, že sazenice nic nestála, tak to bych neradila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.