Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to doufám že to je ořešák

Od: formelak odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Pod ořešákem jsem vykopal stromek. Evidentně rostlý ze spadeného ořechu. Co mi ale přijde divné je, že má zubaté listy. Velký ořešák má takové velké hladké placky. Je to normalni ořešák? Chci ho darovat, tak aby to byl opravdu on.

Je to doufám že to je ořešák
Je to doufám že to je ořešák #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle listů mi to připadá jako ořešák černý, ten plodí ořechy v kulaté slupce a slupka je hodně aromatická, tady u nás jich rostě několik, pokud by to byl on, tak se prý dá i jíst, ale nejí se, ořechy jsou hodně tvrdé a po rozřezání se používají jako přírodní šperky. Můžu se ale mýlit,ono ořešáků je víc odrůd. Pokud jste ho našel pod ořechem,který má již plody - ořechy - samozřejmě nezralé - tak to lehce zjistíte.

lipanek
hodnocení

0x

Moje babička zasadila před domem dva ořešáky z plodů. Ořechy byly strašně malé, jeden už se vykopal, a druhý tak nějak dožívá. I když byly oříšky malé /vlašské/, tak chuťově byly dobré, ale kdo to má loupat, že?

Pokud chcete jako dárek, tak bych koupila raději naroubovaný strom v zahradnictví s požadovanými vlastnostmi.

Myslím, že dobrý oříšek má odrůda Mars.

Pokud to bude ořešák černý /má jemně pilovaté listy/, nezapomeňte, že ten dorůstá opravdu úctyhodných rozměrů a v jeho okolí se ničemu nedaří. Vypouští do půdy něco jedovatého /hynou jabloně, rajčata .../.

hobby.instory.cz/...

priklad11*
hodnocení

0x

Takový Danajský dar. Asi za 15 let první úroda. Velká pravděpodobnost ořechy kameňáky. Do té doby každý rok spousta listí, které se ani nedá kompostovat.

liska5
hodnocení

0x

Takové exempláře nám sázejí veverky do záhonů*mnam*. /Překvapivě docela hluboko, asi 15 cm./

Všechny jsem vyhodila. Není záruka, jaké vlastnosti stromek bude mít. A mít jednou na zahradě obrovský strom s nekvalitní a nejasnou produkcí, jen proto, že sazenice nic nestála, tak to bych neradila.

liska5

Tohle zasaďte někde na mezi. Jednou uvidíte, co z toho bude. Ale na zahradu ne. I když v květináči venku pár let vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]