Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už vám někdy vykvetla tlustice takovými těmi malými bílými hvězdičkami? Jak jste dokázali? Mně nikdy nekvetla, měl jsem pěkné velké kusy, ale zašly s nějakým škůdcem. Zdravím.
Ano, mě vykvetla. Měla jsem ji moc dlouho, každé léto ji dávala ke vchodu na východní stranu, kam šlo jenom po ránu slunko. Už byla dost velká, byla jako strom, ale moc pěkný. Nechala jsem si malé rostlinky, takže pokračování má, a ta velká putovala před barák i s velkou voskovkou, aby si ji někdo vzal. Potom opravu zmizely.
Odhadem jednou za pět let velká tlustice zakvetla. Mně se to naopak moc nelíbí, jak jsou ty konce s květy vytažené. Po pár dnech jsem květy ostříhala. Tlustic jsem měla kdysi plné parapety. Krásně se "bonsajovatěly" a pak jsem ty pevné stromečky rozdávala rodině a přáteům. Ty tvarované tím pádem nekvetly vůbec. Teď jsem viděla v zahradnictví tlustici venkovní červene kvetoucí a květ výrazný. Už mám špičku zasazenou. Uvidíme.
Kvete mi každou zimu, na chodbě domu. Přes léto je venku a uklízím jí tak v říjnu, podle venkovní teploty a ven dávám zase v dubnu. Nijak zvláš´t se nestarám, přes léto občas hnojím hnojivem na kaktusy a sukulenty a zalévám víc, protože je na přímém slunci, v zimě zalévám míň. Na to kvetení je nejlepší teplota tak kolem 10-15 stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.