Nejste přihlášen/a.
Na většině webů se udává, že se nemají zalévat na listy. Někdo zasi tvrdí že je ideální je postavit na déšt. Přece řada lidí má muškáty na vnější straně balkonu, kde prší. Ale moje kamarádka je při dešti odnáší. Moje babička když pršelo vynášela i pokojové rostliny na balkon. A v Alpách určitě prší více a muškáty tam mají na oknech a terasách. Tak nevím, jaké máte zušenosti?
Všem děkuji.
Muškáty zalévám zespodu. To je zvyk. Když prší, nechávám je venku na dešti absolutně s klidem.
Kvetou jako blázen celé léto
Mám zkušenost s muškáty s vějířovkami na zábradlí terasy déšť nedéšť. Jinak to nejde. V těch vysokých nasazovacích truhlících /jako rozdělenej kyblík/ je na dně asi 10 cm vrstva keramzitu, aby voda protekla a hlína zůstala. Normálně to funguje, i když opakované lijáky nejsou zrovna to nejlepší. Když se hnojí co týden lžíci /hoštické granulovaní slepičince/, tak muškáty normálně žijou a kvetou.
Pelargonie na dešti bez problémů. Mám pár zonale v květináčích a jsou na dešti celou vegetaci. Příležitostně je i pokropím hadicí. Nestěžují si.
Vzpomněla jsem si na jednu známou, řekla mi, že má muškáty v záhoně a že jsou krásné. Tenkrát jsem se tomu hodně divila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.