Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím plnit travní válec?

Od: nevim* odpovědí: 12 změna:
Předem bych se chtěl omluvit za tuto možná hloupou otázku. Vím, že se plní pískem, nebo vodou, ale co je lepší? Když ho naplním vodou, nebude pak rezivět? (Samozřejmě vodu bych vylil a válec nechal vyschnout, ale přeci jen tam může nějaká voda zůstat a dělat neplechu na plechu :), do válce fakt vidět není, nevím jakou tam má povrchovou úpravu a hlavně, jestli je dobře udělaná všude...). Když ho naplním pískem, jak ho z toho válce dostanu ven? To jako půjde vysypat tím 3 cm širokým otvorem? Jedná se o válec kvality hobby, žádná první třída to není, což je také důležité zmínit.
Děkuji všem za rady...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

2x

Já mám válec z hobbymarketu a používám vodu už asi 7 let a válec drží. Povrchovou úpravu uvnitř určitě nemá, protože kdyby ji provedli a pak válec svářeli, tak ji zase zničí a dělat ji na hotovém válci je pro výrobce složité a drahé. Můžete si ji udělat sám, např. do válce nalít Konkor 500 a chvíli s ním jezdit a převracet ho na boky, ale myslím, že to není nutné.

Písek je podle mě až příliš těžký a plnit válec jen z části není ideální (větší odpor). Krom toho tam může zvlhnout a pak rovněž působí korozi a navíc působí i abrazi. Zvlhlý písek budete z válce dostávat těžko i když je pravda, že ho vlastně vysýpat nemusíte. Válec bude zbytečně těžký na manipulaci, ale mráz mu neublíží.

liska5

Dobrá rada*palec*

08.07.20 22:20
hodnocení

0x

Vodou.

nevim*
hodnocení

A jak často jste ho plnil/použil? Nebyly nějaké viditelné problémy se rzí? (Zbarvená voda při vypouštění). Počítám s tím, že jste měl určitě jiný typ, jen mě to zajímá, mimo moji hlavní otázku.
Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Dává se tam písek, anóbrž je těžší - neboli má vyšší měrnou hmotnost. Vysypat to pujde, dobře, není třeba obav

nevim*
hodnocení

Tak ty obavy přesně mám. :-D
Kolik hodin s ním budu muset v náklonu cloumat, aby písek vypadal ven? :-D Protože voda vyteče zase sama... S tou váhou máte 100% pravdu. To je další plus pro variantu s pískem.
Děkuji za odpověď.

Špatně by se vysypával tehdy, pokud by byl zvlhlý a slepený vlhkostí dohromady. Ale nepředpokládám, že byste válec parkoval v kaluži. Naopak na letním slunci se často rozpálí natolik, že na něm takřka neudržíte ruku, takže při vysýpání stačí válec naklonit a podložit trámky. Ten, o kterém mluvím, byste jen tak nevyklepal, protože měl minimálně metrák *smich*

liska5
hodnocení

0x

My jsme v něm měli vodu.

A jak se nám to vymstilo? Byl uložen u stodoly. Jednou stodolu někdo z nedbalosti podpálil a v tom žáru se válec nafoukl tou parou. Když vystydl, zůstal vydutý a byl do šrotu.

nevim*
hodnocení

To mě mrzí. Ale nemyslím si, že důvodem pro nepoužití vody by měla být obava z toho, že mi někdo zapálí třeba barák. To by pak problém s vydutým válcem bylo to poslední, co by mě trápilo. Spíš to řeším kvůli tomu, abych válec nepoškodil a zároveň ho mohl po práci zase uskladnit. Nechce se mi nechávat nářadí venku volně kolem domu. Nemáme ještě plot. Každopádně děkuji za odpověď. :)
liska5

To s tím ohněm jsem jen dala k dobru. Jinak jsme válec s vodou používali asi dest let, než se nafoukl.

hodnocení

0x

Před 10-ti lety jsem si koupil válec AL-KO, abych mohl dělat trávník kolem novostavby. Napustil jsem do něj vodu. Před první zimou jsem tu vodu zapomněl vypustit. Měl jsem strach, že válec prdne. Neprdnul. Voda v něm má výročí 10 let a válec je pořád jako nový. :)

nevim*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Díky Vám v tom mám jasno. Budu plnit vodou.
Mějte se a ještě jednou díky! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]