Nejste přihlášen/a.
Já mám válec z hobbymarketu a používám vodu už asi 7 let a válec drží. Povrchovou úpravu uvnitř určitě nemá, protože kdyby ji provedli a pak válec svářeli, tak ji zase zničí a dělat ji na hotovém válci je pro výrobce složité a drahé. Můžete si ji udělat sám, např. do válce nalít Konkor 500 a chvíli s ním jezdit a převracet ho na boky, ale myslím, že to není nutné.
Písek je podle mě až příliš těžký a plnit válec jen z části není ideální (větší odpor). Krom toho tam může zvlhnout a pak rovněž působí korozi a navíc působí i abrazi. Zvlhlý písek budete z válce dostávat těžko i když je pravda, že ho vlastně vysýpat nemusíte. Válec bude zbytečně těžký na manipulaci, ale mráz mu neublíží.
Dává se tam písek, anóbrž je těžší - neboli má vyšší měrnou hmotnost. Vysypat to pujde, dobře, není třeba obav
Špatně by se vysypával tehdy, pokud by byl zvlhlý a slepený vlhkostí dohromady. Ale nepředpokládám, že byste válec parkoval v kaluži. Naopak na letním slunci se často rozpálí natolik, že na něm takřka neudržíte ruku, takže při vysýpání stačí válec naklonit a podložit trámky. Ten, o kterém mluvím, byste jen tak nevyklepal, protože měl minimálně metrák
My jsme v něm měli vodu.
A jak se nám to vymstilo? Byl uložen u stodoly. Jednou stodolu někdo z nedbalosti podpálil a v tom žáru se válec nafoukl tou parou. Když vystydl, zůstal vydutý a byl do šrotu.
Před 10-ti lety jsem si koupil válec AL-KO, abych mohl dělat trávník kolem novostavby. Napustil jsem do něj vodu. Před první zimou jsem tu vodu zapomněl vypustit. Měl jsem strach, že válec prdne. Neprdnul. Voda v něm má výročí 10 let a válec je pořád jako nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.