Nejste přihlášen/a.
Podařilo se mi přeseknout elektrický kabel /prodlužovák/. Jenom dva metry od zástrčky. Dá se to opravit, nebo raději koupit nový. Přece jenom vlhká tráva.
Děkuji.
Oprava zkrácením je jednoduchá, levná a bezpečná. Tu samou prodlužovačku mi zkrátil náš pejsek a používám ji několik let bez problémů. Koupíš novou zástrčku nebo zásuvku (podle toho co je useknuté, asi to bude zásuvka) a namontuješ (necháš namontovat). Napojit kabel by teoreticky asi taky šlo kabelovou spojkou. Dělají se i vodotěsné, ale nedoporučoval bych to, spojka by se akrát pletla při sekání i skladování.
Oprava (zkrácení) je jednoduchá. Ovšem pokud jsi úplný laik, nech to odborníkovi.
Pokud je to ta oranžová prodlužovačka, stačí koupit novou koncovku a je vyřízeno. Také mám jeden takový, pochopitelně ho nepoužívám v dešti, ale po cca 5 letech používání žádný problém.
Mmch., ten původní také nijak zvlášť vodotěsný není
Dobrý den, v Hornbachu se prodávají vodotěsné "Kabelové spojky IP68" od firmy FKtechnik (www.fkt.cz). Jsou podle jištění a průřezu kabelu. Do šroubovacích spojek je vhodné koupit také koncovky na vodiče (hliníkové dutinky, také dle průřezu vodiče, zabrání přeseknutí vodiče šroubkem, při dotahování) - mají je v Hornbachu taky (spojka kolem 98 Kč, koncovky 25 Kč)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.