Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhu jehličnanu

Od: fk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebuji prosím zjistit přesný druh tohoto jehličnanu a jak jej případně namnožit, jestli řízkováním, nebo stačí zasadit zralé plody. Přikládám foto, snad bude stačit k určení.

Více foto:
drive.google.com/...

Určení druhu jehličnanu
Určení druhu jehličnanu #2
Určení druhu jehličnanu #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Nejspíš Cypřišek hrachonosný. Jeden z kultivarů. Původem jsou z Japonska.

liska5

On i Cypřišek Lawsonův má ty šištice i jehličky podobné. Ten zas pochází z Ameriky.

Dá se namnožit, ale trvá to dlouho. Cypřišky rostou pomalu. Ideálně v srpnu vylomte jednu čerstvou větvičku s těmi novými letošními jehličkami tak, aby na ní zůstala patka z loňské větvičky /z loňského dřeva/. Na ránu nesahat ani větévku nepokládat na zem. Mít doma stimulátor / prášek/ a v něm omočit a zasadit trochu zešikma do rašeliny nebo lépe, kvůli nejasné kyselosti, do jemného už vodou nasáklého perlitu. Nesmí přeschnout, ani se utopit, a ne na slunce.

Asi bych raději kupovala. Jakmile zajdete do dobrého okrasného zahrdnictví, budete koukat, kolik je dneska variant. Já mám v péči jeden takový svůj oblíbený Cypřišek Nutkajský/pův.Kanada/, je mu 130 . A je to přes 20m vysoká nádhera. Kdybych si ho namnožila, jako stromu se už nedožiju.

V okrasných zahradnictvích možná i poradí fígle, jak množí oni.

fk
hodnocení

Moc děkuji.

liska5

Jestli chcete vidět ten můj konkrétní Cypřišek Nutkajský, tak zadejte tento název do vyhledávače na Seznamu. Je to ten první kuželovitý strom, pod kterým jsem zhotovila z rákosu betlém..To byl teplý prosinec, kdy ještě nebyl sníh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]