Nejste přihlášen/a.
dostal jsem několik sazenic vinné révy v lonskem roce.zasadil je a letos mi krásně rostou..pochopil jsem,že to co roste z hlavni rostliny to vyvazuji do boku,aby nerostli nahoru,ale co s tim hlavnim když jsem dostal jako metrovou rostlinu a letos roste ten hlavni jako hrom nahoru ,takže už je dvoumetrova a pořad roste...mám ji ustřihnout někde?a kdy na podzim?děkuji předem pěstuji to poprve..
takže pokud to mam na plotě a mam hlavni rostlinu nahoru tak to co mi jde už nad plot ohnu a povedu po plotě souměrně s vrškem plotu a to co mi vyrusta do stran z hlavni rostliny tak to povedu take do stran .vždy jeden v levo a jeden napravo a cca po 30 cm nad tim kde mi raši dalši očka udělam to same..a budu někde něco střihat někdy nebo vylamovat?jak poznam květy a kdy?na kolika letych?chci to pouze na par hroznu dětem k jidlu
V dobrých podmínkách se ti objeví prvních pár květů už na dvouletých rostlinách. Prvním plodům se říká panenské víno, ale než toho bude do demižonu, to si počkáš Na těch prvních pěti - šesti větvích co necháš bys měl správně nechat jen 3-5 oček další rok abys z toho neměl zelenou džungli a veškerá energie rostliny nešla do dřeva, ale to už si musíš načíst, nebo ti to musí vyložit nějaký moravák co v tom vyrostl. Já mám pár hlav, spoustou vyčených teorií ale vinař nejsem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.