Nejste přihlášen/a.
Před cca dvěma roky jsem dostala kaktus (jakého rodu je netuším, ale co jsem koukala po internetu, tak mi připomíná nějaký druh
rodu Echinofossulocactus). Celou tu dobu byl v pohodě, bez chorob. Ještě včera odpoledne vypadal normálně, ale přes noc prostě
uhynul - vypadá to, jako by shnil a zároveň chytil jakousi plíseň nebo ho napadla nějaká houba. Přelitím to asi být nemohlo,
naposledy jsem ho zalila asi koncem září a zazimovala ho na chodbě, kde je kolem 10-15°C. Nevíte, co ho mohlo postihnout za
chorobu? Už se mi něco podobného stalo s jedním kaktusem, ještě před zazimováním, ale ten takhle nezbělal, takže jsem myslela,
že uhnil, i když k tomu neměl důvod, protože si dávám pozor, abych žádný z kaktusů nepřelila. Kdyby někdo náhodou věděl, co to
je a zda-li je to přenosné na ostatní rostliny, nechť napíše, budu ráda za odpověď
PS: Kaktus jsem nepřesazovala - byl stále v původním substrátu.
Bohužel Vám uhnil,dole je to vidět podle té žlutohnědé barvy, zřejmě máte nevhodný substrát a i když jste ho zalila v září tak asi vydatně a v tom chladnu uhnil, na zazimování navíc nedávejte ještě obal na květináč a navíc plastový , řekla bych , že Vám voda protekla do obalu a tím se tam vhkosti a plísni dařilo.Už nezbývá nic jiného než ho vyhodit a ostatní kaktusy vytáhněte z obalů pokud je v nich máte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.